Jump to content

Aneks ugovora


Korina-v

Preporučene objave

Pozdrav, molim pomoc. Imam ugovor o radu na neodredjeno ali na pola radnog vremena od listopada 2015.,a poslodavac mi svaki mjesec daje aneks ugovora na puno radno vrijeme. Postoji li mogucnost da se po nekoj pravnoj osnovi moj ugovor promijeni na puno radno vrijeme na neodredjeno ili mi poslodavac moze ovako davati anekse godinama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radim puno radno vrijeme vec godinu dana tako sto mi poslodavac redovito daje anekse ugovora na puno radno vrijeme,ali moj temeljni ugovor je na nepuno radno vrijeme. Da ukratko pojasnim, radim u trgovini. Po isteku 3 godine neprekinutog rada na puno radno vrijeme poslodavac mi je ponudio ugovor na neodredjeno,ali na pola radnog vremena pod izlikom da je promet nase poslovnice slab i stoga mi ponudio spomenuti ugovor ili otkaz tj.po isteku postojeceg ugovora prestao bi i moj radni odnos. Pristala sam na takav ugovor i vec nakon mjesec dana povecao se obujam posla i od prosinca 2015.svaka tri mjeseca dobijem aneks na puno radno vrijeme. Tako ce se i nastaviti jer smo konstantno u deficitu s radnom snagom,a posla je puno. Zelim znati jel mi poslodavac moze davati neograniceno puno aneksa na puno radno vrijeme ili mi moze/mora promijeniti temeljni ugovor na puno radno vrijeme?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne može tako u nedogled, jer tu se već onda radi o preraspodjeli radnog vremena koju je dužan prijaviti nadležnom Uredu državne uprave.

A i ne vidim smisao toga što radi. Provjerite jeste li prijavljeni na puno radno vrijeme uopće. Daje li Vam svakih mjesec dana novu prijavu od mirovinskog i zdravstvenog?

Isplaćuje li Vam se cijela plaća na tekući ili dio dobivate "na ruke "?

 

Ažurirano

 

Također, dužan Vam je dati Vaš primjerak platne liste svaki mjesec iz koje možete lako iščitati sve. Iskreno, meni ovdje nešto "smrdi".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija