Jump to content

Ovrha putem Fine na primanja temeljem Ugovora o djelu; božićnica; regres..


MihaelaSB

Preporučene objave

Na internetu sam naišla na oprečne informacije pa može li mi netko dati točnu: Može li mi Fina plijeniti novac koji zarađujem temeljem Ugovora o djelu (iznos je 500kn) ako uz to još radim redoviti posao na ugovor na neodređeno i plijene mi 1/3 primanja na plaći? Smiju li mi plijeniti božićnicu? Regres? Na koje članke zakona da se pozovem, ukoliko ne smiju a to ipak naprave? Hvala puno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem. Možete li mi, molim vas, konkretno odgovori na pitanje, svako pojedinačno. Ovo što ste me uputili sam našla i sama ali ne daje mi konkretan odgovor. Pogotovo temeljem ugovora o djelu jer je i to primanje, ide li onda isto dio pljenidbe ili cijeli iznos? Što je s ovim: 15. ostala primanja izuzeta od ovrhe po posebnim propisima.?

1. Smije li se plijeniti božićnica?

2. Smije li se plijeniti regres?

3. Smije li se plijeniti novac temeljem ugovora o djelu ako sam ujedno zaposlena i na redovitom poslu i od te plaće mi se oduzima 1/3?

Nismo svi struka kao vi pa ne razumijemo odgovore onako kako ih vi percipirate. Drugim riječima, nemojte zamjeriti ali napišite nam odgovore onako zdravo seljački kako smo i postavili pitanje. Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Smije li se plijeniti božićnica?

2. Smije li se plijeniti regres?

https://burza.com.hr/portal/podlijezu-li-darovi-za-djecu-bozicnica-i-regres-ovrsi/7390?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C8627022553

Pogotovo temeljem ugovora o djelu jer je i to primanje, ide li onda isto dio pljenidbe ili cijeli iznos?

http://m.24sata.hr/potrosac/ovrhe-drzava-honorarce-zaboravila-ili-ju-ne-zanimaju-362631
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene zanima smije li se plijeniti jubilarna nagrada povodom neprekidnog 20-godišnjeg staža?
mišljenja sam da bi se jubilarna nagrada mogla podvesti pod priznanje u smislu čl.172 st.8.Ovršnog zakona,odnosno izuzeće od ovrhe

Imam zaštićeni račun ali svejedno su mi skinuli oko 3000 kuna.

pa upravo iz razloga što konkretna primanja nisu uplaćena na zaštićeni račun.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otvorila sam i nigdje nisam pročitala rečenicu: božićnica je izuzeta od ovrhe ili božićnica nije izuzeta od ovrhe. Regres je izuzet od ovrhe i regres nije izuzet od ovrhe. Nigdje se ne spominje zarada na ugovor o djelu ako ste već i redovito zaposleni i plijeni vam se 1/3. Umjesto što se inatite, možete li mi odgovoriti na postavljena pitanja? Članci koje ste podijelili opet nisu mjerodavni jer na vaša dva dolaze još deset suprotnih zato sam i tražila ovdje konkretan odgovor od struke. Očito naivno od mene. Što je sa stavkom broj 15. ostala primanja izuzeta od ovrhe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija