Jump to content

Rijesenje o pravu na novcanu naknadu


Jasminax

Preporučene objave

Dobila sam rijesenje za novcanu naknadu, nakon zavrsetka ugovora na odredeno vrijeme.

 

U njemu se navodi "da se osnovica za utvrdivanje novcane naknade nije mogla utvrditi, prema odredbi clanka 41. Stavka 1. Zakona, te je visina novcane naknade za 90 dana utvrdena u iznosu od 70% od minimalne place umanjene za doprinose za obvezna osiguranja, a koja iznosi 2496kn".

 

Po tome moja mjesecna novcana naknada ce iznositi 1747kn.

 

Članak 41.

 

(1) Osnovicu za utvrđivanje visine novčane naknade čini prosjek obračunate plaće, umanjen za doprinose za obvezna osiguranja ostvaren u tromjesečnom razdoblju koje je prethodilo prestanku radnog odnosa, odnosno službe.

 

(2) U osnovicu iz stavka 1. ovoga članka ne ulaze naknade plaće ostvarene po posebnim propisima.

 

(3) Ako se osnovica za utvrđivanje novčane naknade ne može utvrditi prema odredbi stavka 1. ovoga članka, nezaposlenoj osobi se utvrđuje osnovica u visini minimalne plaće, umanjene za doprinose za obvezna osiguranja utvrđene posebnim propisom, ovisno o postotku vremena provedenom na radu.

 

Obrazlozenje za ovo rijesenje od pravnika zavoda za zaposljavanje je da sam bila 7 dana na bolovanju, te zbog toga nisu u mogucnosti izracunati iako su bile prilozene platne liste u kojima se jasno vidi neto placa (umanjena za broj dana bolovanja).

 

Mene zanima zbog cega mi nije obracunata naknada po mojim ostvarenim neto placama, te zbog cega se nije mogla utvrditi ta novcana naknada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledala sam slicnu temu i vidjela da nema nista slicno sa mojim slucajem,pa cu vam pojasniti zasto. Vec 15 g. radim sezonski od 02.05-30.10.svake g.Svake druge g.ostvarujem pravo na novcanu naknadu u iznosu 70'/, place 2014.je iznosila 3860.50kn a.ranijih g.slican iznos Ove g.pise u rjesenju da mi ne mogu izracunati po odredbi clanka 41 stavka 1 zakona Nije sporno da ostvarujem pravo na novcanu naknadu vec iznos nov.naknade i kako to da su mi ranijih g.bez problema izracunavali.U clanku 41 nigdje ne pise ako je radnik proveo 5 dana na bolovanju da ce mu se naknada obracunavati po minimalcu kako mi je objasnio pravnik na hzz-u da je to navodno zbog bolovanja.Moji papiri su uredni platne liste su za zadnja puna 3mj.predata rjesenje o naknadi sam dobila ali iznos i objasnjenje zbog cega je to tako su mi apsurdna i ne mogu vjerovati da je to razlog Zato sam se i obratila Vama za pomoc.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija