Jump to content

Otuđena pokretnina nakon donesenog rijesenja


Antea1712

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć, nakon smrti oca doneseno je rjesenje o nasljedjivanju gdje je izmedju ostalog meni i polu bratu pripalo po 1/2 nasljedstva osobnog vozila. Polu brat je imao kljuceve i papire te je odvezao vozilo u nepoznatom pravcu vjerojatno u periodu izmedju ostavinkse rasprave i dolaska rjesenja o masljedjivanju. Nakon rjesenja o nasljedjivanju odbija bilo kakav oblik komunikacije a ja ne znam sta je sa vozilom osim da nije vise u garaži gdje je bio parkiran. Ne zivimo u istom gradu, tako da ne znam da li ga koristi ili ga je prodao mozda za dijelove jer znam da ga nije mogao registrirati. Sto mogu napraviti? Mogu li prijaviti kradju na policiji? Što ako on tvrdi da ne zna gdje je vozilo? Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom na sve detalje, mišljenja sam da je najbolja solucija razvrgnuće suvlasništva i u tom smjeru treba krenuti. Automobil će se prodati, i novac podijeliti.

 

Od kaznenog segmenta priče ne vidim nikakva uspjeha, jer ovdje se o krađi ne radi budući je automobil bio u posjedu polubrata, eventualno bi u obzir došla utaja, ali i to samo na teoretskoj razini, a imajte na umu da se navedeno djelo progoni privatnom tužbom, pa biste upravo vi bila ta koja bi trebala inicirati kazneni postupak protiv polubrata.

 

Sugestija - angažirajte odvjetnika i neka on u vaše ime ponudi polubratu da otkupi vašu polovicu dijela (ili vi od njega) ili ćete krenuti u postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija