Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Anonimno

čekovi

Preporučene objave

Ne znam gdje da postavim ovo pitanje, pa sam ga odlučila postaviti ovdje.

A radi se o čekovima.

Naime, stranka nam je za ispostavljeni račun dala čekove koje je njoj dao njen brat. Sad smo ustanovili da su čekovi nenaplativi, i kad smo se njoj obratili, ona kaže da ne zna ništa tome, jer čakovi nisu bili njeni.

Pitanje je što možemo napraviti, kako se naplatiti (a to je i jedino bitno za nas), možemo li ići tužbom, i kojem sudu je uputiti...

Hvala

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

....ma nije u tome stvar, nije sporan donosioc, tu je sve čisto...

otkud ideja da je čisto? Netko je platio kupljenu robu s čekovima svog brata i kad ste ustanovili da na računu nema pokrića za naplatu, da dotična, nesporna osoba, jasna kao kristal tvrdi da s tim nema veze. Krasno! Usput, koja je to prodavaonica, moram kupiti nešto. Šalu na stranu, nećete postići puno nego da se obratite osobi koja je napravila dug i da ona podmiri troškove. Njezin brat može izjaviti da ništa o tome ne zna, da joj nije dao čekove, i što onda. Joj, naivnosti. Pokušajte vidjeti s bankom što se dade učiniti. :bonk:

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nažalost u startu ste načinili prekršaj,pretpostavljam vjerujući i poznajući kupca (djelomično).Nitko vam ne bi uzeo bratove čekove, nema te trgovine u našoj zemlji.Dapače, Mercator ima razradu čekova i sve ih pojedinačno upisuje ako je roba na rate, uz provjeru čekovne i osobne.

Novac ne vjerujem da ćete dobiti od banke.

Nažalosst (opet) ni od kupca, jer sve mi se čini da je osoba znala što radi.Izjavila je da ne zna da su čekovi nenaplativi, ali nije rekla oprostite ja ću robu platiti, izađite mi u susret da vam donosim novac mj. (aako nema svoje čekove) i sl.

Ne mislite li i vi da je to dobro razrađeno?

Nadam se da se ne radi o puno čekova!

 

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postoji osnova za tužbu i to ukoliko postoji ijedan dokumenat na kojem je potpis onoga tko je robu preuzeo, znaći donosioca čeka.

Iako djelatnik nije ispravno postupio kada je preuzimao čekove, vi možete tužiti osobu koja je nosioc čeka kao kupca jer vjerujem da je na njega i ispostavljen račun i on odgovara za svoje čekove,ako nije prijavio krađu istih.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama×
×
  • Napravi novi...