Jump to content

sudski troškovi bez odvjetnika


Rozman

Preporučene objave

Ako se stranka zastupa sama, ima pravo na naknadu stvarnih troškova koje je imala, dakle sudskih pristojbi, troškova vještaka, sudskog dostavljača i sl. Nemate pravo na naknadu troškova koje niste imali, a budući da vas ne zastupa odvjetnika - nema odvjetničkog troška.

 

U svakom slučaju, u obiteljskim sporovima je odvjetnička tarifa za cijeli prvostupanjski postupak 2.000,00 kn + pdv, tako da niti da imate odvjetnika ne biste mogli tražiti naknadu troška za svaki pojedini podnesak ili ročište, već navedeni iznos za cijeli prvostupanjski postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Postovani,da ne otvaram novu temu. Na koji nacin odvjetnici obracunavaju svoj honorar pri zemljisnoknjiznoj parnici, koju smo podigli ja i susjed. Susjed se navodi kao jedan tuzitelj a ja,sestra(pri podizanju tuzbe oboje maloljetni) i mama svako u 1/3 vlasnik,svi kao tuzitelji. Da li nam odvjetnik naplacuje svima jednako ili ja i susjed placamo po pola?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako odvjetnik brani ili zastupa više osoba, ima pravo na povećanje svake tarifne stavke za 10% do maksimalno 50%, a iznos povišene nagrade dijeli se na jednake dijelove prema broju zastupanih osoba. Dakle, po meni bi nagrada za svaku radnju bila 130% i dijelila bi se na četiri dijela. Ali možda netko misli i drugačije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija