Jump to content

Dioba bracne stečevine

Antimon12345

Preporučene objave

Postovani!

Za vrijeme trajanja braka, ja i bivsa supruga stekli smo kuću nenamjenskim kreditom koji je na moje ime. Kuca je 1/1 na mene i nema nikakvih zabiljezbi, kao niti hipoteke. Medjutim, kredit je 1/1 na mene. Nakon 2 godine od dana kad smo kupili kucu rastali smo se. Kredit otplacujem sam. Kao i minus na tekcem racunu od 20000 kn, te kartice. Supruga se izjasnila da ce placat pola kredita i dugova, ali nije upatila niti lipe. Meni je ostalo jos 5 godina kredita, dugovi na karticama i minus. Takodjer, kucu smo krenuli renovirati i stoji polu zavrsena. Posto nisam u mogucnosti podnijeti financijski teret, molim pravni savjet.

Diobu nismo pokrenuli.

Hvala!

Dijeli na drugim stranicama

Sve ove usmene dogovore možete okačiti mačku o rep. To je, nažalost, danas tako kada dođe do bračnog kraha. Tu onda više sentimenata nema, već samo "kasa" radi. Čast izuzecima.

Moja sugestija je da se inicira postupak utvrđivanja i diobe bračne stečevine, gdje će se jasno precizirati tko, kome, što ili ćete barem imati pravnu osnovu kojom ćete moći od supruge naplatiti njen udio u dugu budući kako i sami kažete da je kredit na vas, pa će banka ići na vas primarno kao nositelja kredita.

Sve to može se riješiti i nagodbom, a supruga ukoliko nije u stanju ili ne želi plaćati svoj udio u kreditu, može se odreći svog potraživanja u pogledu nekretnine.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija