Jump to content

Lovačka puška koje nema


masterguy

Preporučene objave

Umro mi je otac prije 2 mjeseca, između ostale imovine posjedovao je lovačku pušku, ostavinska rasprava nije još provedena jer je nisam ni pokrenuo' bila mi je policija tražili su da im predam pušku, ja sam im rekao da puške nema i da ako hoće pretraže kuću, oni su se okrenuli i otišli, poslje sam bio u policiji iz sasvim drugih razloga (odjava auta) na što su mi rekli da će poslati poziv da moraju pokrenuti proceduru i da moram dati izjavu sad mene zanima trebam li ja tu pušku navesti u ostavinskoj raspravi imam negdje oružani list od oca međutim neki ljudi su mi savjetovali da pušku ne navodim u ostavinskoj raspravi jer ću onda ja biti odgovoran zato što nema puške, a ja pojma nemam što je otac radio sa tom puškom i gdje je, on je bolovao od raka , od čega je i umro tako da pretpostavljam da je pušku dao ili prodao nekome bez papira jer je bio u dugovima sad mene zanima kakva ja prava ovdje imam i od kud policiji pravo da mene ispituju i ganjaju zbog puške što mi savjetujete? Da ih na svako pitanje pošaljem u onu stvar? Da prepišem tu pušku u papirima iako je nema (u policiji su mi rekli da ako je ne navedem u ostavinskoj raspravi u slučaju da se ta puška nađe neću moći dokazati da imam pravo prodati ili nasljediti)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče policije, imaju pravo i ne bih ih baš tjerao u onu stvar, s obzirom da je novčana kazna od 1000 do 10000 kuna za to nevraćanje oružja. Kad ti dođe poziv, otiđi i daj izjavu da je puška bila očeva i da se on sam brinuo za nju, a ti ju nisi koristio niti znaš gdje se nalazi, a kuću si pregledao i nisi ju pronašao. Znači, sve kako i je.

 

Što se tiče navođenja u ostavini, ako se puška u međuvremenu pronađe, može se i naknadno prijaviti ta novopronađena imovina, pa će se ostavina provesti i za nju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postavio bih još jedno pitanje da ne otvaram novu temu pokojni otac je posjedovao auto kojemu je istekla registracija na policiji su mi rekli da ja ne mogu odjaviti auto jer nije prepisan na mene, i da će poslati kaznu na pokojnog oca , što mogu i trebam poduzeti u vezi toga ? Hoće li oni tetetiti imovinu pokojnog oca za tu kaznu ili hoću li ja morati platiti tu kaznu nakon ostavinske rasprave?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, raspitajte se o toj pušci kod njegovih kolega lovaca, jer se puška može posuditi. Prerondajte kuću ponovo za svaki slučaj da istu ipak nađete, jer bi mogli imati neugodnosti. Ako ipak ne nađete, policiji obavezno dajte iskaz jer oni neće tako olako prijeći preko toga da jednostavno nema oružja. Možete očekivati i iznenadne pretrese. Situacija nije ugodna, ali i njih morate razumjeti, a što se tiče ostavinske, sve to recite na ostavinskoj pa neka se zabilježi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ja bih se radije konzultirao i s odvjetnikom i s javnim bilježnikom prije navođenja puške.

 

Meni bi neki normalan postupak bio da se ne nasljeđuje nešto čega nema (moguće je da ju je preminuli i prodao na crno), nego da se oružni list preda policiji, da izjava o tome da je nepoznato gdje je oružje, pa neka raspišu potragu i ponište oružni list. Ako i kada se puška pronađe, može biti i naknadno naslijeđena i reguliran njen status ili može tada biti predana policiji na uništenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato i pitam da kojim slučajem netko s tim oružijem napravi nešto protuzakonito , a ja sam potpisao da ga nasljeđujem bojim se da ne bi imao problema zbog toga, a u policiji me uvjeravaju da slobodno prihvatim nasljedstvo, možda to nasljeđivanje njima omogućava nekakve zakonke osnove da mi prave probleme zbog toga ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija