Jump to content

Prometna


Dalsy

Preporučene objave

Postovani, situacija je slijedeca. Majka je neki dan pokupila autom cunjic od policije na "barikadi" gdje su imali kontrole. Naravno to se vodi kao prometna sa materijalnom stetom. Pilocajac joj je napisao kaznu 1300 kn po clanku 293 Zakona o sigirnosti u prometu. Majka od pocetka nije negirala prekrsaj. Inace nikada nije kaznjavana i oprezno vozi. Gdje predati prigovor i sto napisati u njemu osim da priznaje prekrsaj i moli za izricanje upozorenja ili smanjivanje kazne. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja mislio na obavijest temeljem članka 109, moja greska

 

Ma no sikiriki, i čudno je da su pisali samo prekršaj za izazivanje prometne nesreće bez početnog prekršaja koji ju je uopće izazvao.

 

 

Da, nacelnik je dosao tamo kad je kazna vec napisana.

 

S obzirom na okolnosti, tj. da je samo srušila prometni čunjić, trijezna, nekažnjavana i sl., možda su to mislili riješiti oportunitetom (piše se prijava, ali nema postupka niti kazne), za što je nadležan baš on, a i to se rješava prije izdavanja prekršajnog naloga odmah po obavijesti.

 

Kada se to točno dogodilo, tj. koji točno dan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Do načelnika nismo uspjeli doći i nismo platili kaznu te je mami došao "obvezni prekršajni nalog". U njemu piše između ostalog da je počinila prekršaj opisan u članku 46, stavku 1,kažnjiv po članku 46 stavku 3,u vezi sa člankom 293, stavka 1. Kako sad to sročiti jer ja više ništa ne kužim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko vidim kažnjena je po članku 46 koji govori da se mora voziti po kolniku. Znači kriva je što je "izašla" sa ceste. To je 300 kuna.

 

A po članku 293 je kriva za izazivanje prometne nesreće samo sa materijalnom štetom. Za to je kazna 1000 kuna + kazna za ono što je uzrokovalo tu nesreću.

 

300 + 1000 = 1300...

 

Koliko vidim tu nema nikakvih troškova, nego dvije kazne u jednoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija