Jump to content

Pravna zavrzlama


pepe2016

Preporučene objave

Ukratko moja prošla godina: Zaposlen sam kod poslodavaca na određeno 1.1.-31.5. (ugovor na 6mj., a prije sam radio tamo 2 godine) prije isteka ugovora koristim 8 dana godišnjeg odmora (u ugovoru stoji da imam godišnje 21 dan, pa koristim razmjerni dio). Imam prekid ugovora zbog toga što mi se bližilo tri godine na ugovorima na određeno pa je u firmi praksa da se radi prekid svake tri godine kako ne bi bilo automatski na neodređeno (kažu takav je zakon). Za prekid sam znao na vrijeme i iskoristio sam ga za radove na adaptaciji stana a za to vrijeme sam bio prijavljen na burzu i dobivao naknadu. 6.9. potpisujem novi ugovor sa istim poslodavcem do kraja godine 31.12.

 

Sredinom 12. mj. slomio sam nogu no nisam otvarao bolovanje jer sam dogovorio da posao odradim od doma (na moju inicijativu, jednostavno imam nešto za ispuniti dan). 30.12. na kraju smjene bez ikakvog objašnjenja šef ostavlja moj ugovor kolegama da mi donesu na potpis, a u ugovoru mi je smanjena plaća za doslovno 50%. Nemam neki problem s tim, poslodavac mi može ponuditi bilo kakvu plaću a na meni je da li ću je prihvatiti ili ne. Ja sam se odlučio da neću i obavještavam o tome poslodavca 02.01. (prvi radni dan nakon primitka ugovora).

 

Tu nastaje problem- nakon dobrih želja i pozdrava (komuniciramo preko emaila) saznajem da su me citiram automatski prijavili i da moram doći potpisati sporazumni raskid ugovora (ne znam kojeg jer ja nikakav ugovor nisam potpisao). E sad s obzirom da sam očito (ne svojom voljom) i dalje zaposlenik te firme danas sam zatražio da mi se otvori bolovanje i namjeravam na bolovanju biti do kraja mjeseca (ugovor koji su mi ponudili je na jedan mjesec pa pretpostavljam da su me tako prijavili) a ja sam i dalje u gipsu i liječenje traje.

 

Zanimaju me dvije stvari: da li mogu tražiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor (koristio sam 8 dana a radio 9 mjeseci u prošloj godini+ ovaj sada mjesec). Druga stvar je očita, kako je poslodavac mene prijavio bez moga znanja i da li je (tj. koji je) zakon time prekršen.

 

Iskreno ne namjeravam raditi neke probleme poslodavcu ali bi iskoristio situaciju da lakše dogovorim isplatu nekih zaostataka i eventualni neiskorišteni g.o.

 

Isprike na dužem tekstu ali sam napisao sve što smatram bitnim za ovu situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija