Jump to content

Pravo radnika nakon otkaza


sand1111

Preporučene objave

imam pitanje u vezi radnih prava. Radila sam kod poslodavca 2 godine. Nakon potpisa ugovora nije mi nikad dao moj primjerak. Pred manje od mjesec dana dala sam otkaz. Otkazni rok bio je mjesec dana na sta sam odradila 20 dana a za preostalih 10 zatrazila godisnji koji mi je ostao neiskoristen a koji mi poslodavac nije odobrio. Na sto sam mu rekla da zelim iskoristiti preostali godisnji i da od sljedeceg dana necu dolaziti na posao. Nakon nekoliko dana dosao mi je dopis kuci kako sam ostetila firmu svojim odlaskom i ne zeli mi dati papirologiju. Platne liste o isplati place nikad nisam dobivala. Molim informaciju kome se mogu obratit kako bi rjesila slucaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravno gledano, radnik može samoinicijativno iskoristiti samo jedan dan GO-a po svom izboru i to uz najavu najmanje 3 dana prije. Za sve povrh toga nužan je dogovor s poslodavcem, a temeljem kojeg on izrađuje raspored korištenja GO-a.

 

Stoga je poslodavac u pravu u vašem slučaju. Vama bi se ionako isplatila naknada za neiskorišteni dio GO-a., tako da ne biste bila oštećena ni u kom slučaju.

 

Ono što mi nije do kraja jasno, je li on sad vama dao izvanredan otkaz ili ...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija