Jump to content

odgovornost bolnice za stetu


147

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Prijateljica je u 9 mjesecu rodila carskim rezom prilikom kojeg joj je ostavljena gaza u trbuhu, danima je trpila bolove, a zatim ponovo zavrsila na operaciji. Odvjetnik je rekao da trazi odstetu od bolnice. Gdje mogu naci primjer kako sastaviti odstetni zahtjev zbog povrede prava osobnosti na tjelesno i dusevno zdravlje? Mogu li se pozvati na jos nesto? Na koliki iznos postaviti odstetni zahtjev? Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pridružujem se sugestiji za angažmanom odvjetnika specijaliste, jer u ovakvim slučajevima stvari se znaju jako zakomplicirati.

 

Postoji i drugi pristup doduše, a taj je da se podnese kaznena prijava protiv operatera radi kaznenog djela nesavjesnog liječenja iz čl. 181. KZ-a, počinjenog iz nehaja budući se radi o nedopustivom previdu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci, trebalo bi osiguranju uputiti zahtjev na pravicnu novcanu naknadu? Koji iznos bi otprilike bilo realno zahtjevati? Dakle, trpila je fizicke bolove; bila odvojena od djeteta; strahuje od ponovne trudnoce tj. ne zeli ponovno biti trudna zbog tog traumaticnog iskustva koje je moglo zavrsiti kobno. Mogla je umrijeti od posljedica sepse. Ne snalazim se najbolje u orijentacijskim kriterijima za izracun Vrhovnog suda, nez sto realno ocekicvati pa ako netko zna otprilike?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija