Jump to content

Promjena ugovora o radu i moja prava


peeepe

Preporučene objave

Postovani,

Saznala sam da mi poslodavac namjerava pormjeniti ugovor o radu a s time najvjarovanije i uvjete. Zanima me mogu li nakon ponude novog ugovora podnjeti zahtjev za koristenje roditeljskog dopusta (drugih 6 mjeseci koje nisam iskoristila, vratila sam se prije godinu i pol nakon 6 mjeseci rodiljnog dopusta) i moze li mi poslodavac uruciti otkaz u razdoblju izmedu podnesenog zahtjeva i datuma kad bi roditeljski dopust trebao poceti teci? Ima li pravo odbiti koristenje mog roditeljskog dopusta?

Takoder dobila sam pismenu obavijest da tvrka ne odobrava povecanje place koje sam dobila 1.1.2017. novom poreznom reformom jer se prilikom zaposljavanja placa dogovarala u neto. U ugovoru mi stoji bruto iznos no poslodavac ga zeli smanjiti kako bi ja i dalje dobivala ponudeni neto prilikom zaposljavanja a da sebi umanji davanja koje placa drzavi. Isto tako zeli smanjiti bruto zbog djeteta koje imam prijavljano na sebe, sve kako bi ja i dalje dobivala isto a on ustedio. Je li to zakonito i mogu li nesto poduzeti s obzirom da namjeru imam napismeno? Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija