Jump to content

Dali je kažnjivo lažirati svoju smrt ?


MagistarGluposti

Preporučene objave

Zanima me što kaže zakon dali je kažnjivo lažiranje svoje smrti, ali bez drugih kriminalnih radnji kao što su falsifikacija dokumenata lažni svjedoci, mito itd recimo kad bi samo naveo policiju da zaključi da si mrtav recimo svakh 6-7 dana izvadiš određenu količinu svoje krvi i spremaš je u vrećice, pa u hladnjak, kao što rade prilikom darivanja krvi i kad skupiš određenu količinu 6-7 litara samo je razaspeš po sobi i rasprskaš po zidovima i sve okolo izrazbijaš ostaviš otključana vrata i samo odeš negdje i paziš da te nitko ne vidi susjedi ili netko tko prvi uđe u kuću pozovu policiju policija na temelju viđenog i dnka analize zaključi da si mrtav ? ovo je samo teoretsko pitanje ali zanima me što bi se dogodilo u slučaju da se ta osoba koja je pokušala lažirati smrt nakon nekog vremena pronađe dali bi mogla kazneno odgovarati ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba koja bi to učinila, dakle faktički inscenirala ubojstvo, teoretski bi mogla zaraditi kaznenu prijavu za kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela iz čl. 304. KZ-a, tako da vam sugeriram da to ne radite.

 

Da ne pričam o tome kakav bi tretman ta osoba dobila nakon što se sazna istina, kako od sustava, mislim za eventualnu buduću pomoć, tako i od rodbine te prijatelja. Šala je jedno, ovo je ipak "malo" previše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija