Jump to content

Ugovor o posudbi vozila

Tonkkaa

Preporučene objave

Poštovani,

Molila bih Vas da mi pomognete vezano za temu pravdanja troškova goriva u poduzeću. Naime, poduzeće ima u vlasništvu samo jedan kamion, ali javila se potreba za još jednim kamionom i automobilom. Sva vozila su uzimala R1 račune na poduzeće i obavljala potrebne poslove protekle godine. (Osobni automobil i kamion su u vlasništvu direktora tj. vlasnika.)

Ja sam tek od nedavno zaposlenik tako da nemam iskustva u ovome i nisam sigurna kako riješiti problem.

Nemoguće je sada potpisati ugovor o najmu jer, kako sam uspjela shvatiti, isti treba odnijeti nakon potpisa u poreznu upravu.

Palo mi je na pamet da sastavim ugovor o posudbi za navedena vozila između vlasnika i poduzeća. To se odnosi na proteklu godinu. A da za ubuduće potpišemo ugovor o najmu.

Bi li ti ugovori o posudbi bili pravno valjani?

Zanima me i što obavezno treba sadržavati evidencija potrošnje goriva određenog vozila da bi bila potpuna?

Unaprijed zahvaljujem, Vaši prijedlozi su više nego dobrodošli!

Dijeli na drugim stranicama

Dobro ste zamislili..napravite ugovor o posudbi..sa datumom početak prošle godine.

To nitko neče osporavati, jer se radi o imovini u vlasništvu , vlasnika firme.

Možete u ugovoru navesti i cijenu posudbe,po danu ili kilometru, s time da sve troškove

snosi ,,posuditelj. ,a plačanje če se izvršiti kad se >za to steknu financijski uvjeti<

(u prijevodu,,neće vlasnik firme,,sam sebe pritiskati,za plačanje,,a neče odma ni,,poletiti,za novcima.

Troškovi se pravdaju..po putnom nalogu x kilometri+gorivo+ostali troškovi cestarina..samo,,što za svaku vožnju,gdje se koristi cestarina ,morate priložiti i račun sa naplatne kučice,,ali..vozila su mogla iči i starim linijama,,da uštede na cestarini,,u tom slučaju te kartice sa naplatnih kučica i ne postoje..,,sve to ukupno

čini određeni iznos.

poz. frenki

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija