Jump to content

angazirani odvjetnik ne ispunjava dogovorene obveze, molim pomoć


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć,

mogu li odvjetnika prijaviti odvj. komori za kojeg se sumnja da zloporabi danu mu punomoć za rješavanje jednog pravnog pitanja, konkretno: vec tri godine stoji presuda kojom tuzitelj ima pravo na ovrhu sredstava tvrtke u svrhu pokrivanja troskova otpremnine i neisplacenih placa. tvrtka je propala, novac je na privatnim racunima i tko zna gdje. Sumnjamo da je odvjetnik kojeg smo angažirali za rješavanje spora u dogovoru s tuzenikom, te govori svom klijentu da ide sam tražiti gdje tvrtka ima sredstava za ovrhu, a sam odvjetnik ne radi apsolutno ništa. drugom se odvjetniku ne možemo obratiti jer su nam originali dokumenata kod ovoga i ne možemo ih dobiti natrag (to nam je bila najveca greska). dobili bismo originale kad bismo mu platili dogovoreni iznos, no do novca od ovrhe ne mozemo doci jer on nista ne radi.

Molimo vas, pomozite, ne znamo što i kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ovdje nije problem u Vašem odvjetniku već u nezahvalnoj situaciji u kojoj ste se našli.

 

Tvrtka odgovora za obveze svojom imovinom, odnosno onivači i/ili direktori nisu odgovorni za obveze tvrtke, stoga ako tvrtka nema nikakve imovine vi se ne možete naplatiti. I ako je novac iz tvrtke prebačen na privatne račune to formalno pravno nije imovina tvrtke, osobito ako ista više na postoji.

 

Trebali bi eventualno podići kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe tvrtke, u kojem slučaju morate dokazati da je zlorabio okolnost da ne odgovora za obveze društva (čl. 10. Zakona o trgovačkim društvima) ili podnijeti kaznenu prijavu ako postoje elementi kaznenog dijala (ako i postoje možda je već i nastupila zastara) pa ako uspijete dokazati krivnju odgovorne osobe možete od nje zahtjevati svoje potraživanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se sa jettijem

 

samo bih dodao eventualno pobijanje dužnikovih pravnih radnji

 

nemojte odmah skakati na odvjetnike kada ništa ne razumijete. ako niste zadovoljni s njim, vi preuzmite spis kod njega (to vam je dužan dati) i otkažite punomoć, te odite kod drugoga. prvi će vam eventualno izdati račun, vi ga nećete platiti, on će vas tužiti i eto prilike da na sudu sa svojim novim odvjetnikom dokažete šlampavost prvoga:)

 

jedino za što je on kriv jest što vam uskraćuje originale te uvjetuje prvo plaćanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija