Jump to content

Broj 11880 - imenik i mogućnost pristupa za slijepe osobe.


senderos

Preporučene objave

Poštovani,

 

imam jedno pitanje vezano za broj 11880 - imenik odnosno služba informacija o telefonskim brojevima pretplatnika.

 

Naime, moj otac je slijep, član Saveza slijepih, negdje sam naišao na informaciju da bi mu poziv na taj broj trebao biti besplatan. On često zove taj broj kako bi dobio informaciju o nekom telefonskom broju, s obzirom da kao slijepa osoba ne može koristiti klasičan telefonski imenik ili Internet. Gledao sam pravilnike i odluke HAKOM-a, konkretno Pravilnik o univerzalnim uslugama u elektroničkim komunikacijama, prije je HT imao tu koncesiju za univerzalne usluge, koliko shvaćam, i za slijepe osobe poziv na taj broj je bio besplatan uz predočenje potvrde od Saveza slijepih, tako nešto su mi prije par godina rekli i u Savezu slijepih. No sad usluge imenika više ne pruža HT već tvrtka Imenik d.O.o., gledam i novi Pravilnik i odluku, čini se da ti pozivi više nisu besplatni? Može li mi to netko potvrditi?

 

Ako je to istina, smatram da nije u redu, slijepa osoba će stvarno često koristiti taj broj za razliku od zdrave osobe i bilo bi u redu da ima barem neki popust. NIije mi jasno zašto se ta povlastica ukinula, ako sam u pravu da je ukinuta. Ima li smisla ići s nekom pismenom zamolbom prema Imenik d.O.o. odnosno HAKOM-u?

 

Pa ako ima netko stručan da mi pomogne, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija