Jump to content

Prijevara

Hunter001

Preporučene objave

Postovani

Prije godinu dana sklopljen je ugovor o prodaji robe, točnije izrada i montaža kovane ograde. Ugovor je potpisan od obe strane i dala sam avans u iznosu od 15,000.00 što je također navedeno u ugovoru. Prodavatelj se obvezao da će robu isporučiti u roku od 45 radnih dana. Ogradu još nisam dobila. Do prije 3 tjedna, odgovarao je na moje pozive i obećavao da će isporučiti ogradu. Svaki put je imao pripremljeni drugačiju priču (ograda je na kovanju, bojanju...). Tri tjedna već ne želi odgovoriti na moje pozive i poruke. Molim Vas, što da radim?

Dijeli na drugim stranicama

Pismeno od njega zatraži ispunjenje ugovora ili povrat sredstava, daj mu rok (npr. 15 dana) i upozori ga da ćeš u protivnom pokrenuti tužbu i prijaviti ga za prijevaru (i policiji i svim inspekcijama). To je često dovoljno da se stvar makne s mrtve točke, ali ako neće, onda možeš krenuti u te formalne postupke.

Što se tiče prijave policiji, teško će se dokazati namjera prijevare, ali će mu i ovako stvoriti dovoljno neugodnosti. A i vjerojatno mu nije u interesu da mu dolaze inspekcije. Morat ćeš u privatnu tužbu koju će on sigurno izgubiti (ako je ugovor u redu) i još platiti i troškove, ali će to vjerojatno potrajati.

Uglavnom, nema brzog rješenja, ali s obzirom da stvarno dugo čekaš, trebaš krenuti s rješavanjem. S obzirom da nije toliko velik novac u pitanju, možda ovakvo pismeno upozorenje upali.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija