Jump to content

zajednicka stjecevina u braku

brzi lav

Preporučene objave

Zivim u braku vec15 godina ,radimo bez prestanka oboje imamo 2 djece.Prije 3 godine ja podignem koredit i kupim vikend kucu .prilikom kupovine navedem da sam vlasnik ja i mojih dvoje maloljetne djece. Znaci vlasnistvo1/3.Moj muzprije nego sto cu ja kupiti vikend kucu znaci 2-3 mj.prije kupio je sebi auto u malo vecoj vrijednosti nego sto je kostala vik.kuca isto na kredit.Zanima me u slucaju rastave braka ili u slucaju moje smrti kakva su muzeva prava na kucu?

Dijeli na drugim stranicama

Hvala na misljenju i odgovoru .Moj problem je sljedeci ja zelim zastititi tu vikend kucu (u slucaju rastave da mi bude krov nad glavom meni i djeci zato sam i napravila1/3,maloljetna djeca vlasnici skupa samnom.A u slucaju smrti da im to nitko nemoze uzeti ili prodati.Mozda bi bilo dobro mojoj mami ili sestri staviti dozivotno uzivanje????ili stavit sve na djecu i moje dozivotno uzivanje????

Evo Imam I ja jedno pitanje.Razvela sam se od supruga,u braku koji je trajao 12 godina ulozilii smo ja I on oko 5000 eura u stan koji je bio u kuci od mojih roditelja.s vremenom sam ja nasljedila tu nekretninu cijelu I on mene sada tuzi za podjelu bracne stecevine I trazi isplatu od 450000 kn.on za ulaganja nema racuna ni kredita.ima kredit za svojauto koji glasi na njegovo ime,mene zanima dali on moze ista dobit,za svjedoke ima 2 prijatelja koja su dosla nakon5 god od kad smo uredili stan

Mozda bi bilo dobro mojoj mami ili sestri staviti dozivotno uzivanje????ili stavit sve na djecu i moje dozivotno uzivanje????

Rješenje vam se nalazi u bračnom ugovoru, kojim biste sa suprugom odredila da navedena kuća pripada vama 1/1.

Evo Imam I ja jedno pitanje.Razvela sam se od supruga,u braku koji je trajao 12 godina ulozilii smo ja I on oko 5000 eura u stan koji je bio u kuci od mojih roditelja.s vremenom sam ja nasljedila tu nekretninu cijelu I on mene sada tuzi za podjelu bracne stecevine I trazi isplatu od 450000 kn.on za ulaganja nema racuna ni kredita.ima kredit za svojauto koji glasi na njegovo ime,mene zanima dali on moze ista dobit,za svjedoke ima 2 prijatelja koja su dosla nakon5 god od kad smo uredili stan

Kada je brak razveden, a kada podnesena tužba?

Ma dal je moguce da ja svojoj djeci oduzmem vlasnistvo koje sam napravila prilikom kupnje da bih napravila taj bracni ugovor1/1.znaci kcer i sin su postali vlasnici skupa samnom prilikom kupnje vikend kuce.Nisam sigurna ali mislim da ih po nekom zakonu u slucaju rastave ili smrti(moje)kao maloljetne vlasnike stiti centar za socijalni rad.mislim da im nitko nemoze to oduzet????

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija