Jump to content

ovrha duga - nekretnina na drazbu


maria0308

Preporučene objave

duznik je imao dug na 10 godina, neko vrijeme nije mogao placati i dug je dosao do ovrhe. par godina se i dalje placao u vecim ratama, ali su kamate i tecaj (franak) bili jaci i dug je jos vise narasao. sad kuca ide na drazbu.

 

pokusalo se zvati banku i dogovoriti da se drazba zaustavi posto je to jedina nekretnina starijeg bracnog para koji zive u njoj. banka je predlozila da se iducih 3 mj uplacuje 3x veca rata i da se nakon tih 3 mj vidi kako ce se dalje. dva pitanja:

 

1. da li se uopce isplati pokusat to s bankom? da nebi oni uzeli te 3 rate i svejedno nakon 3 mj prodali kucu? neko je rekao da cak i da zele, oni tu drazbu vise ni ne mogu zaustaviti (drazba je zakazana za par dana) i da oni samo pokusavaju izvuc sto vise novaca od duznika.

 

2. ako se kuca ipak prodaje na drazbi, a to nece pokriti cijeli dug, sta bi se desilo duzniku da jednostavno ne plati ostatak duga? on ne zivi vise u hrvatskoj i ne misli se vratiti osim mozda jednog dana doc u posjet. jamca ima, ali njemu ne mogu sjest na placu (ne znam zasto, ali vec su probali i ne mogu, mozda radi maloljetne djece?).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija