Jump to content

naknadno pronađena imovina


unlimited

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Imam pitanje vezano uz naknadno pronađenu imovinu. Nakon smrti djeda, moja majka i njena sestra dogovorile su se kako će podijeliti imovinu te su kod javnog bilježnika provele ostavinsku raspravu i odmah potpisale koji dijelovi imovine pripadaju kojoj od njih. Tada je njenoj sestri pripala kuća, dok je majka dobila sve drugu imovinu. Nisam sigurna dali se time smatra da je njena sestra ustupila taj dio majci ili ne? U samom rješenju ne piše da je ustupak, samo da je takav dogovor između njih i to su obje potpisale. Odmah su dobile rješenje i prema njemu je sve i upisano. Sada je pronađeno još imovine, pa bi one htjele opet pokrenuti postupak za naknadno pronađenu imovinu, samo me zanima kakva je sada procedura? Kako je dogovor među njima da će svo zemljište pripasti mojoj majci, a sada je pronađeno samo još dodatnih zemljišta, mogu li one opet kao jedini nasljednici doći kod jb - izjaviti da sve pripada mojoj majci i to je to? Ili? Kolika je cijena sada tog postupka?

Hvala na svim informacijama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Na Općinskom sudu podnijeti zahtjev za naknadno pronađenu imovinu, upisati broj Rješenja o nasljeđivanju od prethodne ostavinske rasprave tako da bi isti j.bilježnik dobio u rad ostavinsku jer je već upoznat s predmetom i ima ga u arhivi.

 

2. Ako su majka i njezina sestra jedini nasljednici na ostavinskoj raspravi mogu prihvatiti svoj dio naknadno pronađene imovine ili ga se odreći u nečiju korist. Dakle na novoj ostavinskoj raspravi ne vrijede prijašnja ustupanja ili odricanja od nasljedstva. Ako je nasljednik u nemogućnosti doći na ostavinsku raspravu, a prethodno je postignut dogovor o ustupanju vlasništva moguće je po primitku poziva za ostavinsku raspravu otići kod najbližeg j.bilježnika i sačiniti "Izjavu o odricanju od nasljedstva", trošak 50-tak kuna.

 

3. Cijena postupka zavisi od procijene vrijednosti naslijeđene imovine, više informacija imate na ovom linku http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=26529

 

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija