Jump to content

Amazon Payoneer porezi


Vrana990

Preporučene objave

Poštovanje

 

Evo tražim već danima tražim odgovor na par pitanja ali nigdje nemogu dobiti neki konkretni odgovor pa možda ovdje netko zna. Ispričavam se ako je ovo već negdje spomenuto.

 

Planiram ovaj mjesec početi prodavati proizvode na Amazonu u SAD-u. Trenutno sam nezaposlen od prošlog mjeseca. Novac bi primao od Amazona iz SAD-a na Payoneer. Znam da neki ljudi koriste nekakve Payoneer kartice i izbjegavaju porez ali ja bi ipak radije legalno ako je ikako moguće.

Nisam siguran ali koliko sam shvatio Payoneer može isplačivati novac direktno na moj tekući račun. Pa bi novac išao Amazon > Payoneer > Tekući. Ako neko ima iskustva slobodno me neka ispravi u vezi toga jer još uvijek pokušavam sve to shvatiti.

 

E sad me zanima dal se to vodi kao drugi dohodak i ako da dal mi netko može dati neki link ili napisati postupak kroz koji moram proći da mi porezna ne pokuca na vrata jednog dana? Jedino konkretno što sam našao online u vezi toga je ovdje:

 

http://bizon.hr/porez-na-zaradu-iz-inozemstva-adsense-i-affiliate-programi/

 

Dolje piše da je taj članak ažuran od 12.3.2015. pa neznam dal to još uvijek vrijedi s obzirom da se porezni zakoni stalno mjenjaju kod nas.

 

U početku ne očekujem neku ogromnu zaradu al ako počnem zarađivati veće cifre dal postoje neka ograničenja nakon kojih moram nešto dodatno plaćati ili otvoriti firmu?

 

Ako netko zna ili me može uputiti nekome ko zna bio bih jako zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok nakon još kopanja po internetu izgleda za to mora ići pod drugi dohodak. Također sad malo bolje shvaćam kroz kakvu proceduru moram proći na poreznoj.

 

Sad imam problem jer ako sam dobro shvatio porezna će me tražiti nekakav ugovor što neznam kako mogu dobiti od firme iz SAD-a. Dal mogu prijaviti drugi dohodak i platiti sve poreze i doprinose bez ikakvog ugovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija