Jump to content

Ozljeda kod odlaska na posao


profi

Preporučene objave

Molim odgovor , spremajući se na posao u jutro 6 sati i 35 min. poskliznula sam se na stepenici u stanu, trpeći bol odlazim na posao koji započinje u 7 sati. Izdržala sam do 12 sati i otišla na hitnu gdje sam obavila rengen na kojem je ustanovljeno da imam puknuto peto rebro, doktor mi pripisuje bolovanje. pitanje glasi dali imam pravo na 100% plačeno bolovanje , jer HZZO mi nije to priznao, ali dozvoljava mogučnost žalbe , Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.hzzo.hr/zastita-zdravlja-na-radu/ozljeda-na-radu/

 

Po ovome, to bi bila ozljeda na radu, ako je nastala na putu do radnog mjesta, a nije uzrokovana nekim neovlaštenim ponašanjem, samo upozoravam na rokove, jer se prijava ozljede na radu mora podnijeti od strane poslodavca ili izabranog liječnika u roku od 8 dana od dana nastanka ozljede. Daljnjih saznanja o toj temi zaista nemam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije ozlijeda na radu. ozlijeda na radu na putu od kuće do mjesta rada se računa onog trenutka kada radnik izađe iz stana/kuće. ako se desi u kući onda još uvijek nije izašao. Npr. imali smo slučaj da se radnik ozlijedio u svom dvorištu dok je ulazio u auto i to je bila ozlijeda no u kućni nije

mada, sve ovisi o HZZO-u gdje oni to mogu priznati ali prema definiciji nije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako primjerice onda vrednovati slučaj da se radnik spuštao stepenicama u kući u kojoj ima stan, pa poskliznuo i pao?

velim, ovisi o HZZO-u gdje oni to mogu i nemoraju priznati (često je da dva istovjetna slučaja imaju različit tretman prema hzzo-u) kao što sam naveo primjer gdje je priznata radniku koji se ozlijedio u vlastitom dvorištu dok je ulazio u auto i to je bilo priznato kao ozlijeda na putu na posao. dakle ukoliko radnik nije vlasik cijele kuće već samo stana, onda čim izađe iz stana se smatra da je na putu za posao i prema tome jest ozlijeda na putu na posao iako još nije izašao iz zgrade/kuće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(često je da dva istovjetna slučaja imaju različit tretman prema hzzo-u)

 

U ovom grmu i leži zec, što najčešće dvije "susjedne" ispostave donose različite odluke.

 

Eto, znam i za jedan slučaj, gdje je čovjek išao dijete odvesti do vrtića i zato jer to nije bila najbrža (direktna) ruta do posla, već skretanje od cca 2 minute, nisu mu priznali ozljedu na radu. Da nije tužno, bilo bi smiješno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Napisali ste da ste se poskliznuli na stepenici U STANU. Ako ste tako i izjavili za HZZO nije ni čudno što Vam nisu priznali ozljedu na radu, jer ona znači put DO posla, činjenično - ako ste se poskliznuli u svom stanu, to nije put do posla. Ako ste se poskliznuli silazeći niz stubište u zgradi u kojoj živite - onda je. Samo - sad izjavu ne možete mijenjati, ako Vam je to palo na pamet.

 

Ažurirano

 

Ne mogu urediti odgovor...

 

Uglavnom, svaka riječ igra ulogu. Trebala bi točno znati gdje ste pali i što točno ste napisali u izjavi, da bi Vam rekla imate li osnove žaliti se ili ne. Iz ovog što vidim - ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vam išta znači - nisam imala iskustvo da HZZO ne prizna ozljedu kad se zbilja ima pravo na nju, niti da se uvažila žalba. Ja sama sam imala ozljedu pri odlasku s posla, ali kako sam išla autom u trgovinu usput i malo skrenula s redovnog puta - nisam ni prijavljivala, ne bi imalo svrhe, iako je bilo unutar 10minuta od kraja radnog vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Pozdrav, 

Prije mjesec dana sam se poskliznuo na vanjskim stepenicama obiteljske kuće pri odlasku na posao u kojoj imam prijavljeno prebivalište a nemam nikakvo vlasništvo.

Iščašio sam zglob, ligamente, tetive. I vjerovatno ću morati na operativni zahvat. 

Uredno sam u roku 8 dana prijavio ozljedu na radu jer se ozljeda dogodila pri odlasku na posao. 

I danas dobijem dopis od hzzo di me pitaju da li se stepenice nalaze u dvorištu ili na cesti i da im priložim fotografije stepenica. 

Moje pitanje glasi. Da li hzzo može ne priznati ozljedu na radu jer mi je njihov dopis čudan.mislim da li netko ima vanjske stepenice na cesti? 

Unaprijed zahvaljujem

uređeno: od Zoran86
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija