Jump to content

Svekrva, lažne optužbe i "veze" u centru za soc. skrb


Galaxy6

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Imam nekoliko pitanja, ali prije toga ukratko da sumiram.

Brakorazvodna parnica je nedavno prošla. Sporazumno je ugl. sve riješeno, ali evo već danas me na centru dočekala čitaba od moje mile svekrve.

Dakle došla je na centar sa lažnim optužbama u kojima se služi nevjerojatno stručnim terminima i ima više informacija o svemu što se događa u centru, a vezano je za cijeli proces koji se prolazi prije rastave, nego što očito imam ja. Primjer: Ona zna SVE što se na centru pitalo djecu kad sam ih morala dovesti tamo na informativni razgovor i slične stvari. Da skratim, doći će mi u nadzor iz centra jer navodno maltretiram djecu. Ono što ja znam je to da si je svekrva prijateljica s nekom pozicioniranom osobom na centru. Zanima me na koji način mogu tužiti i svekrvu zbog lažnih optužbi i centar zbog činjenice da je svekrva bila upućena u sve što se dešavalo od strane nekog u centru, pa čak stvari koje ni ja kao majka ne znam? Odnosno koje bi to prijave bile?

 

I ako može još pitanje, treba li se u centru podnjeti isto neka prijava protiv te žene koja sustavno maltretira mene svojim prijetnjama i ovakvim stvarima? Na koji način se moguće zaštititi od njezinih lažnih napada? Već godinu dana ona okolo hoda po školi i vrtiću gdje mi idu djeca i u centar hodočasti s izmišljenim pričama.. ko da smo nas dvije prolazile razvod, a ne njen sinko i ja.. sad mi je stvarno toga dosta.

 

Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postoji niz kaznenih djela na štetu djece, a o kojima ne postoji puno prakse i malo se zna - povreda djetetovih prava, povreda privatnosti djeteta, promjena obiteljskog stanja, neprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i slično... postoji li kod vas takva povreda na štetu djeteta, teško je reći, trebalo bi vidjeti detalje.

 

međutim, ako vi sumnjate da takva povreda postoji (i da se može dokazati), trebali biste podnijeti kaznenu prijavu policiji i/ili državnom odvjetništvu protiv vaše svekrve i osobe iz centra koju sumnjičite. Ako je bilo prijetnje, isto tako.

 

djelatnike centra možete prijaviti, kao sve državne službenike, njihovom nadređenom pa neka se on bavi njima na način koji je predviđen za državne službenike (dakle, predstavku ili pritužbu uputite, najbolje pisanim putem preporučeno s povratnicom). Ipak, kako ravnatelji CZSS-a obično štite svoje zaposlenike i ne žele se baviti time, ne očekujte čuda. no bilo kakvu pisanu pritužbu ipak neće moći ignorirati i možda će se ubuduće malo smanjiti pritisci na vas.

 

(ipak, s obzirom da imate voditelja nadzora, razmislite o onome što želite poduzeti, jer postoji i opasnost od odmazde...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uza sve što je Ruby navela i s čime se slažem, samo bih napomenuo da je ovo slučaj gdje vam institucije ne mogu bogznakaj pomoći, jer se radi o ljudskom problemu.

 

Očito bivša svekrva vodi svojevrstan "gerilski rat" protiv vas u svrhu retalijacije što je pukla veza vas i njena sina. Žalosno i jadno, ali to ionako govori više o njoj doli o vama.

 

Ako ste ostali u kol'ko-tol'ko normalnim odnosima sa bivšim, pokušajte njemu ukazati na taj problem i da ga on riješi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.. još ću se posavjetovati sa svojom odvjetnicom.

Da, ovo je borba sa zmajem.. i ne možete ni zamisliti na što je sve spremna moja svekrva. Mislim da je dovoljno da kažem kako je žena u svom radnom stažu jedne obične administrativne djelatnice na jednom našem zagrebačkom fakultetu preko mita zaradila za vikendicu na moru, brod i takve stvari.. nažalost tamo je pravda nije stigla, već se skandal interno zataškao i ona je poslana u penziju.

Ono što hoću reći, ima previše veza i poznanstava ljudi koji su joj dužni jer je omogućavala njihovoj djeci da bez problema upišu faks i dobiju diplome falsificirajući potpise umirovljenih, pa čak i pokojnih profesora.. što da vam onda dalje pričam?

Svjesna sam od početka da netko na centru sve stopira i igra prljavo, ali ja ne znam tko je to niti kako to dokazati. Svekrva mi se sama u facu pohvalila da će me uništiti jer ima veze u centru, ministarstvu, sudu i policiji.

Ja sam samo još jedan broj u mnoštvu slučajeva gdje se nepravda šutke podnosi i trpi godinama. Al ovom rastavom želim krenuti ispočetka i konačno joj želim dati do znanja da je se ne bojim, samo što god da napravim ona je uvijek korak ispred mene. Lukava je i prepredena.. ja ni ne znam razmišljati na takav način. I uvijek kad mi nešto ovakvo priredi ja sam uznemirena danima jer ne mogu vjerovati što radi svojim vlastitim unucima. A ono što je najžalosnije, ne razgovara sa sinom niti pita za našu djecu. Tim više mi je gore što izmišlja da ih ja maltretiram, a ona s njima nema nikakvog doticaja jer što se nje tiče, bilo bi bolje da ih nisam ni rodila. Sad sam možda i previše rekla.. ali ako ništa drugo, osjećam se malo bolje.

Kako god da ovo završi, još uvijek vjerujem da ima Boga i pravde i da će sve završiti dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija