Jump to content

Lokalna samouprava-naknada štete


Bitoraj

Preporučene objave

Poštovani,

molim vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje koje se direktno tiče odnosa JLS spram gospodarstvenika koji posluju u vlastitoj Općini.

Općina već duži niz godina ne potiče razvoj gospodarstva na svom području te zbog takve negospodarske politike odlučili smo na jednoj od lokaciji u istoj Općini koja je u PPUO planirana za turističko rekreacijsku namjenu započeti aktivnosti za aktiviranje tog područja kroz turizam i rekreaciju.

Da bismo mogli investirati u to područje zajedno sa partnerima koji su pokazali određen interes potrebno je da Općina donese Odluku o izradi UPU tog područja te smo istoj uputili dopis 1.12.2016. Do današnjeg dana nismo dobili pisani odgovor i iz neslužbenih izvora doznajemo da Općina nema novaca , iako za UPU može zatražiti sredstva od Ministarstva i od svoja Županije.

Za informaciji imali smo namjeru iza kuće izgraditi više kuća za odmor za bavljenje seoskim turizmom u zoni koja je također u PPUO predvidjela tu mogućnost , međutim zbog promjene izgradnje pročistača fekalnih voda čija je lokacija pomaknuta upravo u neposrednu blizinu mjesta gdje smo imali namjeru baviti se agroturizmom učinjena nam je ekonomska šteta i zbog tog razloga okrenuli smo se novoj lokaciji koja je spomenuta u prvom djelu teksta.

Ozbiljno razmišljamo da iza vi ovakvog stava Općine zaustavimo daljnju izgradnju kolektora i pročistača tim više što je ona potpuno netransparentna tako da mi kao građani koji smo direktno ugroženi ništa ne znamo o tipu pročistača koji ovdje imaju namjeru izgraditi i time ugroziti našu egzistenciju.

Pitanje glasi; Dali mi kao građani koji redovito plaćamo svoje obaveze i koji imaju registriran Obrt imamo pravo na nadokandu štete koja nam je pričinjena izmještanjem pročistača odmah iza naših obiteljskih kuća kao i nemogućnost bavljenja agroturizmom.

s poštovanjem,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija