Jump to content

Izvanbračna zajednica, rastava, zajednička kuća


KnjigaŽalbe

Preporučene objave

Poštovani

Detaljno sam pregledala forum ali nažalost nigdje nisam našla točno ono što me zanima. Ako slučajno negdje postoji ovakva tema molim Vas da me uputite pa da možemo obrisati ovo.

Znači radi se o vanbračnoj zajednici u trajanju od 9 godina. Prije par godina digli smo namjenski kredit u banci za kupnju kuće. Kuća je kupljena, on je nositelj kredita ja sam jamac.

Međutim ja odlazim kroz koji tjedan u podstanarstvo, pa bi se nekako na neki način htjela osigurati. On je rekao da će ostati ovdje još koji mjesec pa će stavit kuću na prodaju, iskreno, ništa mi ne treba, ništa ne želim, kad odem to je to. Nadam se da ga više nikad neću trebati vidjeti jer sve je zeznuo što se zeznut da.

Al problem je što sam ja jamac a gospon je prije koji tjedan i otkaz dao. Sad traži posao a problem je da i kad ga nađe trebat će čekati mjesec dana do prve plaće. Ima nešto ušteđevine, rata za ovaj mjesec će se platit sigurno, ima dovoljno i za još dve tri rate i kaže da će platit al ne vjerujem mu koliko je crno pod noktom. Nebi voljela da mi se dogodi da mi banka sjedne na plaću kao jamcu jer ne mogu plaćat kredit, ratu za stan i režije. Što se može napraviti?

Unaprijed hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, ako zaista prestane plaćati kredit, vrlo malo, banka već automatizmom tereti jamca za dug, a onda jamcu preostaje da se regresno naplaćuje od glavnog dužnika. Međutim, s obzirom da ste vas dvoje, po mom mišljenju, suvlasnici u navedenoj kući s obzirom da je ista kupljena za vrijeme trajanja bračne zajednice od, pretpostavljam, zajedničkih sredstava stečenih radom (odnosno, kredit ste plaćali zajednički ili ste vi na drugi način doprinosili funkcioniranju domaćinstva), mogli biste dogovorno i vi aktivno prodavati kuću i tako minimizirati mogućnost da dođe do neplaćanja kredita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija