Jump to content

Pravo na tužbu zbog ozlijede uzrokovane strganim stolcem


gesaugen

Preporučene objave

Pozdrav svima

molio bih za pomoć u slijedećoj situaciji: radnik radi na radnom mjestu s računalom i sukladno time ima radni stolac koji zadovoljava zahtjeve pravilnika o radu s računalima. No stolac je loše kvalitete a radnik ima više kilograma te se stolac raspao od težine i randik je pao te se teško ozlijedio (prijelom). Prilikom nabavke stolca traženo je da stolac zadovoljava određene kriterije, pa je tako tražena nosivnost od minimalno 110kg (ne maksimalno već minimalno) a k tome radnik koji se ozlijedio ima točno 110kg (mjereno u bolnici). Dobavljač stolca je prilikom nabave kao dokaz karakteristika stolca ponudio certifikat atestnog laboratorija kojim se potvrđuje da taj stolac ima nosivost od 110kg. Povodom slučaja je kontaktiran atestni laboratorij i od tamo smo dobili infomaciju da njihovo testiranje služi isključivo kao smjernica trgovcu koji prodaje stolce na temelju koje određuje jamstvo na proizvode koje prodaje.

Dakle nekakav zaključak je da trgovac jamči certificirane karakteristike stolca isključivo dok stolac ima garanciju (da li je to dobro protumačeno?). No stolcu je istekla garancija. Nekom logikom ispada da za stolac kojem je istekla garancija punu odgovornost za sve posljedice koje uzrokuje takav stolac preuzima sam poslodavac. (da li je to točno?)

 

Na kraju je pitanje da li ozlijeđeni radnik ima pravo tužiti poslodavca na temelju izlaganja riziku da sjedi na stolcu koji više nema jamčene karakteristike?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija