Jump to content

Prepisivanje 1 kata kuće


StImKa

Preporučene objave

Pozdrav!

Otac je vlasnik kuće na tri kata. Nakon njegove smrti jedan kat bi pripao meni, jedan bratu, jedan bi se dijelio pola-pola, tako otac kaže, ali nije sastavljao nikakvu oporuku. Ja planiram dizati kredit i ulagati u jedan kat kuće pa me interesira kako se mogu osigurati da taj kat stvarno pripadne meni nakon njegove smrti? U dobrim sam odnosima i s ocem i s bratom, nikad se nismo svađali oko imovine, ali tko zna što se može okrenuti u ljudskim životima. Otac bi pristao na to da kat prepiše na mene, ali ne bi prepisivao ostatak kuće ni na koga, je li to moguće? I bih li nakon toga ja imala pravo tražiti svoj dio u tom ostatku? I što, na primjer, da se meni nešto dogodi, a muž i ja nemamo djece, bi li taj stan pripao mužu ili bi se vratio u očevo/bratovo vlasništvo? Može li se sve to urediti nekim ugovorom? Ispričavam se ako su moja pitanja glupa, ali stvarno se ne razumijem u te stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac je vlasnik kuće na tri kata.Nakon njegove smrti jedan kat bi pripao meni, jedan bratu, jedan bi se dijelio pola-pola, tako otac kaže, ali nije sastavljao nikakvu oporuku. Japlaniram dizati kredit i ulagati u jedan kat kuće pa me interesira kako se mogu osigurati da taj kat stvarno pripadne meni nakon njegove smrti?
da bi račun bio čist a ljubav duga,najbolje je da otac za života uspostavi posebne dijelove nekretnine(etažiranje),a potom oporukom jasno odredi ko i što nasljeđuje.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija