Jump to content

dio katastarskih čestica glasi na bivše vlasnike


zagorska posla

Preporučene objave

Poštovani,

 

moj pokojan djed imao je zemljište sa vinogradom, te je pored svojeg posjeda kupio još komad zemlje koji je pretvorio također u vinograd. Kako u to doba ljudi nisu imali novaca, ništa nije sprovedeno kroz papire te nisam ni u posjedu kupoprodajnog ugovora (riječ je o godinama prije 1970ih). Navedni vidnograd nalazi se na dvije katastarske čestice, te je moj djed bio zaveden kao vlasnik jednog djela u svakoj čestici, dok su i dalje prijašnji vlasnici (od kojih je kupio zemljište) i dalje vode kao suvlasici po tim katarstarskim česticama.

Sada, puno godina kasnije, nakon što mi je preminuo otac i baka (sin i supruga od djeda), prema ostavinskoj rasravi, brat, mama i ja smo naslijedili djedov dio. Za vrijeme djedovog života,kako i tatinog do unazad 5 godina, vinograd je cijelo vrijeme obrađivala moja obitelj. Dok sam bila djete, moji su uveli i struju u vikendicu koju je sagradio moj djed i otac te su svi računi bili na naše ime te smo ih mi plaćali. Svi iz okolice znaju da je to "naše" jer pretpostavljam niti nitko nezna da moji pokojni navedenu kupoprodaju nisu sproveli kroz zemljišne knjige.

Danas želimo prodati vinograd, napravljena je lagaliacija "klijeti" s naše strane, čak imam i kupca za dio vinograda, no neznam kako da navedeno realiziram jer nismo jedino mi upisani kao vlasnici. Uz nas postoje još 3 vlasnika, od kojih dvojicu poznajem i znam gdje se nalaze dok za trečeg neznam, jer prema posjedovnom listu navedeno je samo njegovo ime i prezime, mjesto bez kbr i bez njegovog OIBa te pretpostavljam da je dotični preminuo.

 

Varijanta 1: 2 vlasnika uz nas koja se vode kroz zemljišne knjige znaju da je to naše i da su oni to prodali mom djedu. U slučaju da neće praviti nikakve probleme, koji je postupak da se njihov dio prepiše na nas (mene, brata ili mamu svejedno)? Koliko bi me takav prijepis stajao novaca?

 

Varijanta 2: ukoliko spomenuta 2 vlasnika neće biti voljni potvrditi da je to naše, na koji način mogu riješiti navedenu problematiku i koliko bi me koštalo da tu zavrzlamu konačno riješimo?:bang:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija