Jump to content

Neisplata doprinosa od strane poslodavca-kako postupiti?


ddragoje

Preporučene objave

Pozz!

 

Imam par pitanja. Radim u firmi 3 mjeseca, i prošli smo mjesec kolege i ja doznali da nam poslodavac ne uplaćuje doprinose. Njemu je i samom kroz razgovor izletilo da se to ne tiče uopće radnika, i da on uplaćuje doprinose, ali sa dosta zakašnjenja, i da je takva praksa njegovih firmi već godinama. I da je sve legalno, jer, kako on tvrdi, kako bi nam mogao isplačivati plaće, ako nisu plaćeni doprinosi. Frajer evidentno mulja. Svakih par godina otvara novu firmu, sve radnike i sredstva prebacuje na novu firmu, a staru ili gasi, ili pokreće stečaj, ili što već. Što je najgore, frajer se uopće na papirima ne vodi kao direktor ijedne od tih firmi (kasnije smo povezali oko 10), a niti se išta o njemu na netu može pronaći. Isplatne liste, naravno, nisam dobio na vrijeme, i tek sam sada dobio za 12 ti mjesec, sa datumom 2.2.?! Plaća mi je, naravno, po običaju, debelo kasnila, a što je najbolje, sumnjamo da je plaću isplatio preko svog osobnog računa.

Moja su pitanja: Na koji način mogu provjeriti, i dokazati da mi nije uplatio doprinose za niti jedan mjesec (znamo da nije, jer nam je i knjigovodstvo to neslužbeno potvrdilo). Preko e-građani servisa ne mogu dobiti podatke za pojedinačni mjesec. U kojoj instituciji točno mogu dobiti potpune informacije o uplatama mojih doprinosa? Kako postupiti u slučaju da mi je plaća uplaćena preko privatnog računa, što je također, ilegalno. Što uopće poduzeti za zaštitu našh prava...

 

Unaprijed hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija