Jump to content

Zaštita na radu - krađa


PointBlank

Preporučene objave

Jedna moja prijateljica koja radi u Konzumu, zajedno s još nekoliko kolegica neki dan su ostale bez novčanika nakon što je nepoznata osoba bez ikakvih problema ušla u prostor garderobe u vrijeme radnog vremena, te im ukrala novčanike.

 

Interesira me, da li one imaju pravo tužiti Konzum za štetu? Sama trgovina ima kamere, no nema zaštitara, da li Konzum ima obvezu isplatiti im odštetu zato što im nisu osigurali adekvatnu zaštitu imovine?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Garderoba nema ključ, znači, to nije poseban prostor gdje se one presvlače, već ulazi tko hoće od zaposlenika, tamo se svi okupljaju kad imaju pauzu i slično.

 

A zašto nemaju pravo tužiti Konzum? Zar poslodavac nema obvezu zaposlenicima osigurati siguran prostor gdje mogu odložiti svoje stvari kada očito ne mogu nositi sa sobom dok rade posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E to je to. To me zanimalo. Da, krađa je prijavljena. Policija je napravila očevid, uzeli su snimke s nadzornog sustava, zapisnik je također napravljen uredno u prostorima policije.

 

Važno je ovo iz razloga što je njih voditelj poslovnice još i vrijeđao, kao da su one same krive, nije im ponudio niti moralnu, kamoli drugu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je prostor dostupan svima, znači nije klasična garderoba, ormarić gdje ostavljaju stvari je od firme, a nema ni lokot, ni ništa, tek zatvorena vratašca koja se lako otvore. Ne znam zašto bi bila krivnja zaposlenika, oni nemaju gdje stvari ostaviti osim u tom prostoru, nose uniforme kao svi u Konzumu i novčanike nemaju gdje nositi sa sobom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija