Jump to content

Prijepis vlasništva


only

Preporučene objave

Evo neznam u koji dio prava priprada ova tema, pa sam je ovdje ubacila jer je riječ o kupoprodaji.

 

Naime stvar je u prodaji traktora koji nema knjižicu vozila, jer nikada nije registriran. Traktor je kupljen 2004 godine , kupit je nov (možda negdje postoji i račun ali to nije sigurno), i od tada se nikad nije registrirao. Traktor nikada nije na nikome prijavit, i sad u biti nema vlasnika. Imam Potvrdu o suglasnosti pojedinačno pregledanog traktora, koja je izdana od strane zavoda za mehanizaciju i poljoprivredu. U toj potvrdi su navedeni tehnički podaci o traktoru.

 

S obzirom da želimo prodati taj traktor, zanima me kako bi bilo moguće prepisati taj traktor na drugu osobu. Dali je dovoljno napraviti kupoprodajni ugovor i da se budući kupac na temelju tog ugovora upiše kao vlasnik, te da ga kasnije može registrirati legalno.

 

Dali postoji neki način da se sada napravi knjižica vozila tj upiše vlasnik prije nego što ga prodamo, pa da kasnije nema problema. Evo nadam se da sam vam rekla dovoljno detalja na temelju kojih mi možete dati konkretne odgovore,

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nema takvog načina, možete tužiti na utvrđenje prava vlasništva kod općinskog suda, dovesti dva nesrodna svjedoka koja će potvrditi da ste 10 ili 15 godina uživali pošten, miran i nesmetan posjed, i tada pravomoćna presuda zamjenjuje račun, odnosno vaš dokaz o stjecanju stvari. Jedini problem koji tu vidim jest - koga tužiti za utvrđenje prava vlasništva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu navedeni podatci o vlasniku na potvrdi, potvrda je od 2004 godine od kad je taj traktor kupit. Imam i carinsku deklaraciju da je uvezen ali nigdje nema niti na jednom dokumentu naznaceno tko je vlasnik. Jer trgovina koja je prodala traktor prilikom kupnje je izdala sve potvrde koje su morali imati.

 

Ažurirano

 

Pa mislim da nema smisla da sam sebe tuzim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija