Jump to content

ugovor na određeno na 3 god


markun

Preporučene objave

ako može molim vas za savjet. Radniku istječe ugovor na određeno od 3 godine. Poslodavac mu želi još koji mjesec produžiti ugovor na određeno, pa vas molim za infomraciju gdje je to proopisano i kako bi u ugovoru trebalo stajati? Stoji nam u pravilniku o radu da može i zbog nekih objektivnih razloga dozvoljenih zakonom , pa molim za savjet koji bi zakosnki objektivan razlog bio da mu se još produži?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam .. U KU toji prepiska članka iz zakona o radu na način;Ukupno trajanje svih uzastopnih ugovora o radu sklopljenih na određeno vrijeme, uključujući i prvi ugovor o radu, ne može biti neprekinuto duže od tri godine, osim ako je to potrebno zbog zamjene privremeno nenazočnog radnika ili je zbog nekih drugih objektivnih razloga dopušteno zakonom ili kolektivnim ugovorom.

 

Nisu navedeni daljnji razlozi...Poslodavac ga još želi zadržati i dati mu šansu iako je radnik problematičan..pa evo molim zaa savjet i pomoč...zakonski razlog odsutnosti raadnika ne postoji..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Gman, tako smo nekako i mislili unijeti. Da li ova vrsta ugovora je jednaka kao i kod forme pisanja ugovora na određeno uz navođenje objektivnog razloga? Također, koliko se ova vrsta ugovora o radu može opet produljivati, da li isto tri godine ili samo dok ne završi izvanredni opseg posla?

 

od srca hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li ova vrsta ugovora je jednaka kao i kod forme pisanja ugovora na određeno uz navođenje objektivnog razloga?

 

Smatram da razlike nema.

 

Također, koliko se ova vrsta ugovora o radu može opet produljivati, da li isto tri godine ili samo dok ne završi izvanredni opseg posla?

 

Pazite, ako ćete staviti kao razlog povećanje opsega posla, onda više neće biti mogućnosti produženja, jer će ugovor prestati sa prestankom ovog povećanog opsega posla, pa će se naknadno samo donijeti deklaratorna odluka poslodavca kojom utvrđuje prestanak radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nekako mi sve djeluje da bi na kraju bilo najbolje da mu poslodavac novim ugovorom na određeno stavi razlog izvanredno povećanje posla i npp. na rok od 3 mjeseca, pa kasnije neka ga primi za stalno ili otpusti tj. istekom roka..Da li se slažete s ovakvim stajalištem, i još jednom najljepša hvala na uputama i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još jednom najljepša hvala. Evo i za kraj ljubazno molm. Ako mu ugvor prestaje 1.3. , a radniku je ostalo starog godišnjeg i novog , da li treba raditi aneks ugovora na način da mu se produžuje ugovor na određeno za npr. još 10 dana zbog godišnjeg, ili je dovoljno da ga se samo odjavi s danom kad je iskorišteno pravo na godišnj odmor npr. 10.3. ?

 

od srca hvala na strpljenju i odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači navesti da se aneskom ugovora o radu na određeno produžava radni odnos npr. za još 10 dana isključivo zbog neiskorištenog godišnjeg odmora odnosno sada korištenja godišnjeg odmora...

 

Po mom mišljenju - zbog omogućavanja radniku da iskoristi svoje pravo na korištenje GO-a.

 

...te navesti da radnik neće raditi za vrijeme trajanja roka u aneksu?

 

Ovo je suvišno, a napomenuo sam izrijekom obzirom na mogućnost zlouporabe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija