Jump to content

Zastara za kredi


Argo 100

Preporučene objave

Poštovani!

 

Molim Vas informaciju o zastari otplate kredita, naime 28. 08. 2008 god. ugovor za kredit kod banke na 84, mj sa 1 jamcem, zadnja rata otplate trebala je biti 31. 08 2013 god. 2010 godine ostajem bez posla te kredit otplaćuje jamac ali iz nekakvih razloga jamcu je obustavljena rata zadnji put u 07 mj, 2012 godine te od tada do siječnja 2017 god nije bilo nikakvih obustava. U siječnju mjesecu 2017 god dobijam obavijest od odvjetničkog ureda o ponudi za izvansudsku nagodbu sa prijetnjom o ovrsi na pola nekretnine koju sam naslijedio nakon smrti očuha i također u siječnju mjesecu 2017 god darovnim ugovorom dao majci koja i živi na toj adresi. U međuvremenu navedenom jamcu ponovovo obustavljaju sredstva s računa od siječnja 2017 god. Zanima me dali je tu nastupila nekakva zastara obzirom da je u ugovoru navedeno da se kredit otplaćuje u jednakim mj anuitetima i dali banka može ovršiti nekretninu ako se kredit otplaćuje tj ako se jamcu obustavlja dio plaće. Naravno da sve treba vratiti ali to je dogovor između mene i jamca. Zahvaljujem unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Molim Vas informaciju o zastari otplate kredita, naime 28. 08. 2008 god. ugovor za kredit kod banke na 84, mj sa 1 jamcem, zadnja rata otplate trebala je biti 31. 08 2013 god.

Ako je kredit na 7. god. (84 rate) i sklopljen u kolovozu 2008. , zadnja uplata je trebala biti u kolovozu 2015.

 

 

U siječnju mjesecu 2017 god dobijam obavijest od odvjetničkog ureda o ponudi za izvansudsku nagodbu sa prijetnjom o ovrsi na pola nekretnine koju sam naslijedio nakon smrti očuha i također u siječnju mjesecu 2017 god darovnim ugovorom dao majci koja i živi na toj adresi.

Banka kao vjerovnik može tzv. kvazipaulijanskom tužbom osporiti vašu darovnicu majci i ovršiti naslijeđenu nekretninu, te prodajom na javnoj dražnbi namiriti dug.

 

Zanima me dali je tu nastupila nekakva zastara obzirom da je u ugovoru navedeno da se kredit otplaćuje u jednakim mj anuitetima i dali banka može ovršiti nekretninu ako se kredit otplaćuje tj ako se jamcu obustavlja dio plaće. Naravno da sve treba vratiti ali to je dogovor između mene i jamca.

Niti je po ZOO nastupila zastara, a pogotovo ako je već pokrenut kakav postupak za naplatu duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se na grešci, kredit je od kolovoza 2006, istek u kolovozu 2013, jamcu nije ništa skidano od srpnja 2012 a počelo se ponovo skidati od siječnja 2017, moram li potpisati ponuđenu izvansudsku nagodbu ako se jamcu skida s plaće a u dogovoru sam s istim ili ne moram, da nebi došlo do ovrhe na nekretninu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija