Nicoletta objavljeno: 22. veljača 2017. Dijeli objavljeno: 22. veljača 2017. Uglavnom, živim na istoj adresi već 32 godine(cijeli svoj život), na toj adresi sam uredno prijavljena naravno. Živim u stanu kojeg sam naslijedila od prabake koja ga je davno otkupila od tvrtke koja je tada posjedovala zgradu. U tom stanu je živjela moja prabaka, moja baka, moj otac i majka i na kraju ja. Uredni su svi papiri sve je divno i krasno mislim da nitko ne plača redovitije račune od mene tako da je i to u redu. Naravno kako je to prije bilo zgrada je prije jedno 100 godina imala vlasnika i nacionalizirana je i bla bla bla došla je u posjed te tvrtke jer se prvobitni vlasnik odrekao vlasništva. Znači sve super imam svoj stan svi smo u njega ulagali i ja kada sam počela živjeti tamo sama ali dolazi nekakav papir da je grad vlasnik zgrade u kojoj živim i zemljišta pretpostavljam ali ne i stanova koliko sam ja shvatila do tad ništa, nikakvog govora o tome da je grad vlasnik ičega. Svi stanovi u zgradi su više manje otkupljeni. Mene zanima da li mene grad ili tko već god može izbaciti iz stana u kojem sam se praktički rodila i u kojem je moja obitelj živjela od pa oduvijek i koji je po mom mišljenu "moj i božji". Svojim znojem, trudom i radom smo ga otkupili i uredili. Ako ima tko što pametno o ovoj temi neka kaže ne mora biti niti toliko pametno. Hvala puno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 23. veljača 2017. Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2017. Uglavnom, živim na istoj adresi već 32 godine(cijeli svoj život), na toj adresi sam uredno prijavljena naravno. Živim u stanu kojeg sam naslijedila od prabake koja ga je davno otkupila od tvrtke koja je tada posjedovala zgradu. U tom stanu je živjela moja prabaka, moja baka, moj otac i majka i na kraju ja. Uredni su svi papiri sve je divno i krasno A koje vi zapravo 'papire' od tog stana imate? Upis u KPU? Vlasnik nekretnine je osoba upisana u zemljišne knjige. Naravno kako je to prije bilo zgrada je prije jedno 100 godina imala vlasnika i nacionalizirana je i bla bla bla došla je u posjed te tvrtke jer se prvobitni vlasnik odrekao vlasništva. Znači sve super imam svoj stan svi smo u njega ulagali i ja kada sam počela živjeti tamo sama ali dolazi nekakav papir da je grad vlasnik zgrade u kojoj živim i zemljišta pretpostavljam ali ne i stanova koliko sam ja shvatila do tad ništa, nikakvog govora o tome da je grad vlasnik ičega. Svi stanovi u zgradi su više manje otkupljeni. Mene zanima da li mene grad ili tko već god može izbaciti iz stana Savjetujem vam da sakupite što više dokumentacije i potražite pomoć. Neka pravno educirana osoba prouči o čemu se tu točno radi, i da vas uputi što bi bilo najbolje učiniti. Ovako napamet možemo samo nagađati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Nicoletta odgovoreno: 23. veljača 2017. Autor Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2017. A koje vi zapravo 'papire' od tog stana imate?Upis u KPU? Vlasnik nekretnine je osoba upisana u zemljišne knjige. Savjetujem vam da sakupite što više dokumentacije i potražite pomoć. Neka pravno educirana osoba prouči o čemu se tu točno radi, i da vas uputi što bi bilo najbolje učiniti. Ovako napamet možemo samo nagađati. Da upis u KUP vlasnički list i da ja moja majka i moja baka smo upisane u zemljišne knjige kao vlasnici nekretnine. Oporuka od mog oca da ostavlja svoj dio stana meni,svi papiri koji postoje o naslijeđu, sve. Nije problem u tome tko je vlasnik stana ja sam vlasnik stana ali zemljište i zgrada je gradska ???? Čudno. Mislim pobogu netko bespravno zauzme stan pa ga ne mogu izbaciti a nas 30 ljudi koji žive u mojoj zgradi mogu? U centru grada. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Spitfire odgovoreno: 25. veljača 2017. Dijeli odgovoreno: 25. veljača 2017. Zašto mislite da vas mogu izbaciti? Ima li zgrada upravitelja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 25. veljača 2017. Dijeli odgovoreno: 25. veljača 2017. Da upis u KUP vlasnički list i da ja moja majka i moja baka smo upisane u zemljišne knjige kao vlasnici nekretnine. Oporuka od mog oca da ostavlja svoj dio stana meni,svi papiri koji postoje o naslijeđu, sve. Nije problem u tome tko je vlasnik stana ja sam vlasnik stana ali zemljište i zgrada je gradska ???? Vlasnik stana je i suvlasnik zgrade i pripadajućeg zemljišta. Vlasnik je osoba upisana u zemljišnu knjigu. KPU (knjiga položenih ugovora) je privremena evidencija koja je trebala biti ukinuta prvo do kraja 2011. , pa se rok produživao i sad je bio do 1.1.2017. valjda... više i ne pratim taj cirkus. Uglavnom, i vi i ostali stanari te zgrade trebali bi pokretnuti rješavanje toga, napraviti etažni elaborat i upisati se kao (su)vlasnici. Čudno. Mislim pobogu netko bespravno zauzme stan pa ga ne mogu izbaciti a nas 30 ljudi koji žive u mojoj zgradi mogu? U centru grada. Moguće da je grad pokrenuo proceduru rješavanja vlasništva, pa se pravnim slijedom upisao na zgradu i zemljište jer će biti suvlasnik nekih djelova zgrade i zemljišta. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.