Jump to content
Plačkovica

Dostava pismena

Preporučene objave

Poštovani,

 

suprugu je jučer ovršen račun zbog neplaćenih komunalnih naknada (970 kn). Prethodno nismo zaprimili nikakvu obavijest niti rješenje.

 

Danas sam ja otišla provjeriti o čemu je riječ te sam dobila izlist svih otvorenih stavki. Ukupan dug iznosi oko 19 000 kn, i sve otvorene stavke su nastale prije 2010. godine, uključujući i stavku za koju je suprug jučer ovršen. Sva dugovanja su nastala neplaćanjem od strane suprugove majke koja je preminula 2009. godine. Suprug je naslijedio njezin stan i otplatio sve dugove za koje smo znali u tom trenutku te prodao stan 2012. godine.

 

Već su nam u dva navrata ovako sjedale ovrhe za komunalne naknade za prodani stan kao posljedica iste priče i računa nastalih prije 2010. godine, i sve smo uredno otplatili tj ovrha bi uzela svoj dio. Nijedan put nismo zaprimili nikakvu opomenu niti rješenje o ovrsi. Danas sam isto saznala da je to zato jer je pošta slana na adresu objekta za koji je dugovanje i koji je prodan 2012. godine (što oni imaju zabilježeno).

 

Dio trenutno otvorenih stavki je poslan na sud te sutra idem tražiti uvid u spis da bih saznala kakav je status predmeta. Mislite li da se možemo žaliti po nekoj osnovi? Ili je možda pametnije pokušati se nagoditi? Ostatak stavki (veći dio) je još uvijek otvoren te, prema riječima referentice, ne zna se hoće li ići u ovrhu ...

 

Budući da je rok zastare za komunalne naknade 3 godine, možemo li poslati zahtjev za otpisom duga za sve stavke koje nisu dospjele u ovrhu ili sudski postupak, a još se vode kao otvorene tj dospjele? Ili preporučujete čekati da krenu u postupak pa da pišemo žalbe? Strah me da nećemo primiti obavijesti o ovrsi (makar bi sad trebali imati dobru adresu) pa da se nećemo moći žaliti na vrijeme.

 

Unaprijed hvala na pomoći i savjetu!

Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Poštovani,

 

suprugu je jučer ovršen račun zbog neplaćenih komunalnih naknada (970 kn). Prethodno nismo zaprimili nikakvu obavijest ni rješenje.

 

Unaprijed hvala na pomoći i savjetu!

 

ko je poslao rješenje za ovrhu ?

rješenje za ovrhu je trebalo poslati na adresu ovršenika.

od nadležnog suda tražite ukidanje klauzule pravomoćnosti za to rješenje o ovrsi koje niste dobili zbog neuredne dostave/nije vam dostavljeno.

nedostavljanjem rješenja o ovrsi onemogućili su vam pravo na žalbu (povreda ustavnih i zakonskih prava). nakon dostave rješenja o ovrsi ili rješenja o ukidanju klauzule ovršnost pišite prigovor i pozovite se na zastaru. smatram da bi bilo poželjno koristiti uslugu stručne osobe . imate pravo na povrat troškova ako ih tražite i ako dobijete spor.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.


 • Similar Content

  • objavio Mineane
   Pozdrav,

   Ispis izbrisanih ovrha sa FINAe:
   - ovrha iz 2007. izbrisana 08/2018,
   - ovrha iz 2008. izbrisana 08/2018,
   - ovrha iz 2009. izbrisana 02/2019.

   Ne znam jesu li ovo samo ovrhe na novčanim sredstvima ili općenito na imovini, nemam rješenja o ovrsi.
   Pretpostavljam da nisu tražili promjenu predmeta ovrhe u zakonskom roku jer se u međuvremenu ništa nije događalo: niti pokušaji ovrhe na nekretninama ili pokretninama, niti je što došlo od suda ili FINAe.
   Je li onda ovo u zastari -- jer je prošlo preko 10 godina -- ili griješim?
  • objavio damir-zg
   Poštovani pravnici, molio bih vas za 2 iskrena savjeta.
   Prvi.
   Fina je nekoliko godina provodila 3 ovrhe nad mojim računom. Krajem 2018. "izbrisane" su 2 ovrhe i ostala je samo jedna (porezna). Početkom 2019. dobio sam poziv za osobni stečaj za porezni dug i krajem 2019. sam dobio pozitivno rješenje o osobnom stečaju za porezni dug za doprinose međutim i dalje mi dolaze uplatnice za uplatu doprinosa zajedno sa obračunatim kamatama (obrt je zatvoren 2013. godine). Molio bih savjet kome da se obratim, poreznoj, fini ili nekoj trećoj ustanovi?
   Drugi.
   Jedna ovrha je bila donesena pravomoćno krajem 2009. godine što znači da je krajem 2019. godine trebala nastupiti zastara (10 godina) ali ta ovrha se više ne provodi u fini pa me sada zanima na koji način mogu pokrenuti zastaru na tu ovrhu?
   Dobio sam odgovor od jednog gospodina da zahtjev za zastarom mogu podnijeti tek kada se ponovo pokrene zahtjev za ovrhom od strane ovrhovoditelja u roku 8 dana, da li je to istina?
    
   Hvala svima unaprijed.
  • objavio Lisa55
   Pozdrav,
   jučer mi je stiglo rješenje o ovrsi duga za komunalnu naknadu, no ovrha je za račune iz 2017. godine. Spada li komunalna naknada i naknada za uređenje voda pod račune koji zastarijevaju nakon godine dana i ako da mogu li se zbog toga žaliti na rješenje o ovrsi?  Računi su bili iz razdoblja kad sam imala ugostiteljski obrt koji je u međuvremenu zatvoren.
  • objavio Toni185
   Imam pravomocnu ovrsnu presudu iz 2006. godine na 1/3 plate koju uredno plaćam više od 12 godina za naknadu stete privatnoj osobi. 
   Sada mi je račun deblokiran u FINI, mogu li se pozvati na zastaru na ovrhu budući da nije bilo promjene sredstva plaćanja ? 
   Jer u sve ovo vrijeme placam samo kamate a ovrha raste i nemogu se toga rijesiti. 
 • Online korisnici×
×
 • Napravi novi...