Jump to content

Otkaz kredita obrtu kojem višenisam vlasnik a kredit na meni-pomoć


kusi444

Preporučene objave

Poštovani, molim pomoć.

Od svekrve je prebačen obrt na mene neke 4 godine, i budući da sam počela raditi, skinula sam obrt sa sebe 30.06.2016.E sada prije par dana me knjigovođa kontaktira da joj treba moj potpis za izlist kamata kredita zbog por.prijave jer je kredit ostao na meni, svi u šoku i nismo to znali jer ja 8 mjeseci nisam vlasnik obrta.Kredit je podigla moja svekrva, i ja u vezi njega nisam ništa potpisala, ali naravno prešao je na mene, zašto nije sada na novog vlasnika????...Ja sam danas podnijela zahtjev da prebace kredit sa mene...a budući da se kredit ne plaća, danas su javili da će poslati cijeli kredit na naplatu....zanima me da li ja sada mogu imati kakvih posljedica(zaposlena sam a nisam vlasnik obrta), koliko traje da prebace kredit sa mene, i kako izgeda taj postupak otkaza kredita?Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nešto krivo govorite. Nije sa svekrve kredit mogao preći na vas bez da ste išta potpisivali. Samim preuzimanjem obrta, na vas ne prelazi kredit po automatizmu. Obrt nije ni pravna ni fizička osoba već, laički rečeno, način pod kojim obavljate djelatnost, a ugovor o kreditu se sklapa s fizičkom osobom kao vlasnikom obrta, a ne sa samim obrtom i ta osoba odgovara za kredit (iako su banke ranije u ugovorima kao korisnika kredita također pogrešno navodile obrt, no to ne rade već godinama, a i u tim starijim ugovorima svejedno je odgovoran bio vlasnik obrta unatoč krivoj formulaciji). Ako je kredit prešao na vas tada ste morali nešto potpisati - bilo da preuzimate dug, pristupate dugu ili slično. Što se tiče vašeg drugog dijela pitanja, ako kredit uistinu glasi (i) na vas, tada nažalost vi odgovarate i dalje za taj kredit unatoč tomu što ste skinuli obrt sa sebe (pod ovim skinuli vjerojatno mislite da ste odjavili obrt) te nema mogućnosti da otkažete banci kredit. Kad bi tako bilo tada bi stvako mogao otvoriti obrt, podići kredit, odjaviti obrt i banka bi ostala bez mogućnosti naplate kredita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam najljepša na odgovoru.Evo ovako, kada je svekrva bila vlasnik obrta, ona je podigla kredit i dala zadužnicu na svoje ime.Ja sam ušla u obrt kao partner, potpisala samo taj ugovor, ona je izišla iz obrta i ja sam ostala vlasnik.Nikada nisam potpisala ništa vezano za kredit niti bilo što, i on je tek nakon dosta vremena prešao na mene.E sada svekrvina kćer je poslije 4 godina ušla u obrt kao partner, ja sam istupila iz obrta 30.06.2016.i ona je postala vlasnik.Znači ja nisam vlasnik 8 mjeseci i kredit je još na meni.Bila sam u banci i oni su podnijeli zahtjev da se to promijeni.Njima u banci je bilo čudno što je kredit još na meni.Što mi vi savjetujete, što da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija