Jump to content

Duševne boli


mihovili

Preporučene objave

Zaposlen sam u javnom poduzeću u vlasništvu države. Imam završen fakultet, ali radim na radnom mjestu za koje je potrebna samo osnovna škola. Slao sam više molbi za radna mjesta veće složenosti kako ih zove firma. Moje poduzeće na sve moje molbe mi je pismeno odgovorilo kako trenutno nema potrebe, ali su u vrijeme od kada sam poslao molbe do danas na radno mjesto za koje sam poslao molbe primili blizu sto novih radnika bez da su raspisali ikakve natječaje. Da li imam pravo na naknadu zbog duševnih boli koje doživljavam svaki put kada vidim nove radnike i odgovor moje firme da za ta radna mjesta trenutno nemaju potrebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaposlen sam u javnom poduzeću u vlasništvu države. Imam završen fakultet, ali radim na radnom mjestu za koje je potrebna samo osnovna škola. Slao sam više molbi za radna mjesta veće složenosti kako ih zove firma. Moje poduzeće na sve moje molbe mi je pismeno odgovorilo kako trenutno nema potrebe,

 

To valjda ovisi i o vrsti škole koju ste završili. Ako ste diplomirali povijest renesansne umjetnosti, a oni trebaju računovođu ili vodoinstalatera ili upravnog pravnika...

 

ali su u vrijeme od kada sam poslao molbe do danas na radno mjesto za koje sam poslao molbe primili blizu sto novih radnika bez da su raspisali ikakve natječaje.

 

Kako je to moguće, ako se radi o javnom poduzeću u vlasništvu države?

 

Da li imam pravo na naknadu zbog duševnih boli koje doživljavam svaki put kada vidim nove radnike i odgovor moje firme da za ta radna mjesta trenutno nemaju potrebe.

 

Pravna definicija duševnih boli je malo kompleksnija od opisanog.

 

Ali ako vaša tvrtka krši neke druge propise, onda biste trebali u tom smislu reagirati prijavom ili tužbom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponovo duševne boli. Vidim da se neki pitaju kako je moguće da se to događa u poduzeću u 100% vlasništvu države. Moguće je jer je to poduzeće doneslo svoj pravilnik po kojemu ni stručna sprema ni radni staž nisu uvijet za napredovanje već ono zavisi kako se svidite šefovima ili koliko imate dobro pozicioniranih rođaka u firmi. Pismeni odgovori od mog poslodavca u kojima tvrde da trenutno nemaju potrebe za određenim radnim mjestima na koje u isto vrijeme zapošljavaju velik broj novih radnika su smišljene laži i pokušaj obmanjivanja isto tako moji usmeni razgovori sa nadređenima nisu ništa bolje prošli. Prilikom pitanja sada već bivšeg šefa za nepredovanje postavio mi je pitanje da tko mi je veza mislio na rođake u firmi. Ja takvih veza nemam. U mojoj firmi se nadređeni definitivno služe lažima i obmanama kao i napredovanjima po rođačkim vezama. Neznam da li je to mobing ili diskriminacija ili što već znam da je uzrok velikog i dugotrajnog nezadovoljstava koje se odražava u sve dijelove mog života. Molim vas da me uputite što bi moja tužba najbolje trebala sadržati. Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da se neki pitaju kako je moguće da se to događa u poduzeću u 100% vlasništvu države. Moguće je jer je to poduzeće doneslo svoj pravilnik po kojemu ni stručna sprema ni radni staž nisu uvijet za napredovanje već ono zavisi kako se svidite šefovima ili koliko imate dobro pozicioniranih rođaka u firmi.

Pravilnik nije iznad zakona.

U privatnoj firmi vlasnik može imenovati i postavljati zaposlenike po volji, jedino što mora poštivati je ako je za neko radno mjesto potrebna određena kvalifikacija.

Njegova firma, njemu dobit ili šteta.

U državnim i javnim tvrtkama nije tako.

 

Pismeni odgovori od mog poslodavca u kojima tvrde da trenutno nemaju potrebe za određenim radnim mjestima na koje u isto vrijeme zapošljavaju velik broj novih radnika su smišljene laži i pokušaj obmanjivanja isto tako moji usmeni razgovori sa nadređenima nisu ništa bolje prošli. Prilikom pitanja sada već bivšeg šefa za nepredovanje postavio mi je pitanje da tko mi je veza mislio na rođake u firmi. Ja takvih veza nemam. U mojoj firmi se nadređeni definitivno služe lažima i obmanama kao i napredovanjima po rođačkim vezama. Neznam da li je to mobing ili diskriminacija ili što već znam da je uzrok velikog i dugotrajnog nezadovoljstava koje se odražava u sve dijelove mog života. Molim vas da me uputite što bi moja tužba najbolje trebala sadržati.

 

Moj savjet bi bio da idete tužbom za diskriminaciju, i da priložite dokaze da ste zaobiđeni u natječajima. Jeste li se javljali na natječaje? Ako vaš nadređeni u pismu vama odgovara da 'nema potrebe za određenim radnim mjestima', a u međuvremenu su zaposlili ljude...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija