Jump to content

d.o.o ili nešto drugo


cptron

Preporučene objave

Pozdrav svima. Evo ovako, imam neke ideje vezene uz otvaranje centra za edukacije, koji bi uključivao pojedine programe iz robotike i programiranja. Poslovni plan je dovršen, iako je projekt još uvijek u mrtvoj zoni, ali od nekud treba krenuti jel' tak? Pitanje je vezano da li za projekt , koji bi ostvarivao maximalno 300 tisuća kuna prometa kroz godinu i pripadao bi gospodarskoj djelatnosti 8559- Ostalo obrazovanje i podučavanje, postoji neki drugi način osim d.O.o., našao sam neki obrt za poduke i usluge, ali je internet poprilično škrt u vezi tog, pa ak može neki mali help ili savjet. Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako projekt ne bi imao dugotrajne imovine u vidu nekretnina ili pokretnina veće vrijednosti, zašto ne i j.d.O.o. (s jedne strane, lakše se i jeftinije osniva i ne mora imati TK od 20.000,00 kn, ali s druge strane, u javnosti se sad već prilično negativno percipira zato što se vjerovnici zbog nedostatka imovine nemaju iz čega naplatiti).

znam da su neki mudraci osnovali udruge za podučavanje i instrukcije, ali to vam ne bih savjetovala jer udruga koja ostvaruje gospodarsku djelatnost veću od 70.000 kn mora tu djelatnost ionako izdvojiti u trgovačko društvo.

što se tiče općenito trgovačkih društava, imate nekoliko opcija - već spomenuti d.O.o. ili njegovog mlađeg brata j.d.O.o., dioničko društvo, ali mislim da je to nepotrebna i preskupa opcija, zatim javno trgovačko društvo (j.t.d.), ali to vam je opcija slična obrtu ili zajedničkom obrtu ako je obavlja više osoba, jer odgovarate za obveze društva cijelom svojom imovinom (kod d.d., d.O.o. i j.d.O.o. odgovara se za obveze društva samo imovinom društva) ili komanditno društvo (k.d.), koje je kod nas rijetko.

neki drugi pojavni oblici koji mi padaju na pamet su ustanova (po Zakonu o ustanovama) ili zadruga (po Zakonu o zadrugama), iako mislim da bi pojam ustanove zamišljenom centru za edukacije odgovarao više nego pojam zadruge.

nadam se da ovo pomaže!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija