Jump to content

problemi sa starim poslodavcem


robi123

Preporučene objave

Dobar dan,

trebam veliku pomoć. Prije 7 godina imao sam velikih problema u firmi gdje sam radio. Bilo je natezanja, prijetnji, čudnih inventura i radova revizija...uglavnom sve je kulminiralo sa time da sam pod prisilom morao dati svoj stan pod hipoteku. Znam da je prošlo puno vremena ali kako se tu prijetilo sa raznim stvarima iskreno bio sam u velikom strahu za sebe i obitelj ali sada je "voda došla do grla" i nema više izlaza nego tražiti ovako pomoć. Traže me da plaćam nešto za što nemam novaca a kao zalog imaju moju nekretninu. Kome da se obratim? Iskreno nemam novaca niti u vozilo natočiti gorivo a kamoli platiti odvjetnike što sam pokušao. I da li je uopće išta moguće nakon toliko vremena?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Ispričavam se na dosadašnjem izbivanju, toliko se problema nagomilalo da jednostavno nisam uspio do sada odgovoriti na Vaše pitanje. Vrlo jednostavno, bio sam sa tri osobe u zatvorenoj sobi gdje su me bivši, sadašnji direktor i odvjetnik maltretirali 4 sata dok nisam potpisao dopuštenje da mi se upišu na nekretninu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazneno-pravni aspekt priče je vrlo dvojben, iz niza razloga - moguć nastup zastare, značajan protek vremena i sl.

 

S druge strane, sukladno općim pravilima obveznog prava, pravni posao sklopljen pod utjecajem sile (a koliko sam vas shvatio, upravo o tome se i radilo), ne proizvodi pravne učinke odnosno ništetan je. Jedino se postavlja pitanje možete li dokazati takvu tvrdnju. Napominjem da ukoliko imate samo svoju riječ, protek vremena vam opet ne ide u prilog u smislu vjerodostojnosti vaših navoda.

 

Ukoliko pak se radilo o prijetnjama, tada je pravni posao pobojan, što znači da ga se moglo poništiti, međutim u roku od godine dana od saznanja za razlog pobojnosti (subjektivan rok) te tri godine od sklapanja pravnog posla (objektivan rok), što će reći da su oba roka odavno prošla.

 

Možete pokušati podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, pa neka oni ispitaju sve okolnosti, ali nemojte imati prevelikih nada, jer trebali ste reagirati odmah, a ne sa odmakom od 7 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija