Jump to content

Paušalni obrt + Registracija brenda?


Bratec Martin

Preporučene objave

Poštovani,

 

zanima me da li je na obrt koji trenutno obavlja usluge servisranja elektroničke opreme moguće (do)registrirati neku vrstu dodatne djelatnosti te ju posebno brendirati? Firma abc.hr pod vlasništvom obrta XYZ.

 

Ideja je posebno istaknuti jedan dio posla unutar servisa koji bi se bavio kreiranjem novih proizvoda i distribucijom istih a cilj je izbjeći nepotrenbo otvaranje još jedne firme/obrta.

 

Zanima me da li je tako nešto u takvom obliku moguće?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i eventualnim smjernicama za daljnje informiranje.

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko znam, obrti mogu imati izdvojeni pogon, ali to više mislim da je druga poslovnica obrta - drugo registrirano mjesto obavljanja obrta, a ne ovo što vas zanima.

 

mislim da nema zapreke da vi, primjerice, ako želite otvoriti web-shop na internetu, njega nazovete kako god želite i tako ga brandirate (ne morate to nigdje registrirati), a da kao osnivača tog web-shopa i zakupnika domene imenujete obrt, odnosno sebe kao obrtnika (nekako mi je najlakše bilo tu dodatnu djelatnost zamisliti kao web-shop).

 

dakako, ako obrt nije registriran za razvoj i distribuciju te vrste proizvoda, tu ćete djelatnost morati dopisati u obrtni registar, za što smatram da nema zapreke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru, tako nesto sam imao na umu, znaci postoji nacin :)

 

a stvar je u tome da je narav obrta trenutno "stacionarna". ideja je pokrenuti par novih usluga koje bi bilo proaktivno nudjene korisnicima a puno ih je zgodnije brendirati kroz neko unikatno ime nego kroz genericko "Xy Servis"

 

znaci doregistracija djelatnosti i moze se prijavit web na obrt. jel ima neka specijalna procedura kako to odraditi? i mozda nekih materijala na webu sa vise detalja?

 

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija