Jump to content

Svekrva mi napravila ovrhu od 210,000,00 kn


Nennna

Preporučene objave

Postovani,

2012 god bivsa svekrva me zamolila da joj napravim usugu i otvorim obrt na sebe za nju jer ona iz nekih svojih razloga nije mogla uzimati robu od tih dobavljaca...rekla je da ce obrt bit otvoren mj dana pa da ce ga zatvorit i otvorit na sina firmu, zena je stvarnk uvijek bila dobra prema meni i rekla sam moze nema problema, medjutim nakon tih mj dana ga nije zatvorila ja sam bila mlada i glupa i nisam nista pitala bilo mi je nekako neugodno...neznam zasto....nakon 4 mj dosla mi je ovrha na racun od 74.000.00 kn koja sad iznosi 210.000.00 kn na pitanje sta cemo smijala mi se u facu i govorila a sta cemo...sta da radim dali ja to ikako mogu rijesit osim proglasenjen osobnog bankrota? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2012 god bivsa svekrva me zamolila da joj napravim usugu i otvorim obrt na sebe za nju jer ona iz nekih svojih razloga nije mogla uzimati robu od tih dobavljaca...rekla je da ce obrt bit otvoren mj dana pa da ce ga zatvorit i otvorit na sina firmu, zena je stvarnk uvijek bila dobra prema meni i rekla sam moze nema problema, medjutim nakon tih mj dana ga nije zatvorila ja sam bila mlada i glupa i nisam nista pitala bilo mi je nekako neugodno...neznam zasto....nakon 4 mj dosla mi je ovrha na racun od 74.000.00 kn koja sad iznosi 210.000.00 kn na pitanje sta cemo smijala mi se u facu i govorila a sta cemo...sta da radim dali ja to ikako mogu rijesit osim proglasenjen osobnog bankrota?

 

Sve ste sama odgovorila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pomirit se nemogu jer to je 210,000,00 kn...a kamata svaki mj raste za 3,000,00 meni skinu 1.000.00 a dug naraste za jos dvije niti se ne primjeti da se skida tako da se pomirit nemogu...a neki nacin vec cu pronac za sad dizem krivicnu tuzbu protiv doticne gospodje...

 

Možete vi podići kaznenu prijavu, ali kako će vam to pomoći?

 

Jeste li svojom voljom otvorila obrt? Ima li potpisa svekrve na nekom dokumentu, naružbenici? Možete li dokazati išta od toga što tvrdite?

Kažete da vam je to bivša svekrva. Razmislite dobro - kako će ona reagirati na vaše optužbe, na kaznenu prijavu? Meni bi bilo sasvim logično da ona negira sve te optužbe, i da navede da to radite iz osvete svom bivšem suprugu. Čak bi mogla protiv vas podnijeti prijavu zbog klevete i/ili lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Nemojte biti naivni. Ako vas je tako 'uvalila' za preko 200000 kuna, ta je 'premazana svim mastima'.

 

Što se tiče duga, to vam neće puno pomoći. Neće vjerovnici samo tako odustati od naplate potraživanja, čak i da dokažete da je svekrva bila nekako u to upletena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pomirit se nemogu jer to je 210,000,00 kn...a kamata svaki mj raste za 3,000,00 meni skinu 1.000.00 a dug naraste za jos dvije niti se ne primjeti da se skida tako da se pomirit nemogu...a neki nacin vec cu pronac za sad dizem krivicnu tuzbu protiv doticne gospodje...

 

Poštovana!

Zakonska zatezna kamata je trenutno ispod 8%! Ako je glavnica duga čak svih 210000 kn vaša godišnja kamata bi iznosila oko 18 000 kn! Znači da vam mjesečno za kamatu mogu uzimati maksimalno 1500 kn a ostalo je smanjenje glavnice!

Na žalost ni ja ne vidim kako biste mogli riješiti svoj problem osim dogovorom sa svekrvom! Kako god okrenete sve ste uradili dobrovoljno! Pogriješili ste i sad morate naći izlaz! Pod određenim uvjetima (neposjedovanje nekretnina i vrijednijih pokretnina) ni osobni stečaj nije loša varijanta!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otvorila sam da svojoj voljom pitala me dali bi joj pomogla i rekla sam da zasto ne trebalo je bit samo mj dana pa se produzilo...a sve narudzbenice su sa njenim potpisom to nisam nista ja potpisivala...

 

Je li punica bila ovlaštena za potpisivanje narudžbenica?

Ako nije, zašto niste odmah osporavala dug, i podnijela kaznenu prijavu protiv nje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bilo bi dobro da odgovorite

1.da li se punica ponašala kao vlasnik pred vjerovnicima i da su je oni smatrali kao osobom koja odlučuje i koja se ponaša kao vlasnik obrta....može ti to zatrebati kod kaznene prijave kao svjedoke da si ti bila samo "reda radi" vlasnik...

2.felix je postavio dobro pitanje....jel ona imala punomoć ili lažirala tvoj potpis prilikom sklapanja ugovora sa vjerovnicima..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam odma osopravala jer mi je jednom prilikom rekla da ceka da joj mama proda kucu pa da ce mi poklopit dug sa novcem koji ce dobiti od kuce li sad vidim da od tog nema nista...

 

Ažurirano

 

Pa ponasala se ko vlasnik samo je ona bila u ducanu od jutra do mraka sve je ona radila...e sad punomoc cini mi seda nije imala bit ce da je onda lazirala potpis...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tri solucije:

1.ako ništa nemaš proglasiti stečaj i 5 godina biti pod njim...

2.svekrvi objasniti da plaća taj dug ili češ podnijeti kaznenu prijavu protiv nje...možda kad joj spomeneš kaznenu prijavu se prestane smijati u lice....(najbolje rješenje)

3.podnijeti kaznenu prijavu i pokušati dokazati da je to njen dug...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suncana strana ulice- neznam za to znam da mi je dug u 9 mj narasao za 18,000,00kn sa tim sto mi se svaki mj skidalo po 1000.00 od moje place sto je islo kao na ovrhu sta se onda dogadja prema tom sto ste napisali bi mi dug onda trebao narasti u 9 mj 4,500,00 kn ne 18.000.00?

 

Da li je taj obrt još uvijek otvoren? Da li se još uvijek radi preko tog obrta?

 

Jer ako je otvoren, svaki mjesec se osim kamate, zadužuje i za doprinose, eventualni PDV...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, nije, zatvoren je 7-8 mj nakon sto je otvoren ali jos nesto ja ga nisam zatvorila tako da neznam kako je ona?

 

Ako ga vi niste zatvorila, zašto mislite da je ona?

Obrt je inače jako teško uopće zatvoriti ako ima dugove , naročito dug poreza te dug prema zdravstvenom i mirovinskom.

Zar niste ni provjerila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, nije, zatvoren je 7-8 mj nakon sto je otvoren ali jos nesto ja ga nisam zatvorila tako da neznam kako je ona? Nakon toga je otvorila firmu na sina.

 

U svakom slučaju, ako niste provjerili, svakako provjerite da li je obrt zatvoren.

To što je "ona" otvorila firmu na sina ne znači da je obrt zatvoren.

 

Ako je dug u 9 mjeseci narastao za 18.000 kn sa time da su Vam svaki mjesec skidali 1.000 kn sa računa meni govori da se zadužuju doprinosi za taj obrt + kamata na dug.

 

Svakako provjerite, možda je obrt i zatvoren ali Vam iz nekog razloga i dalje zadužuju doprinose (i to je moguće, greške se događaju i to češće nego što mislite) iako je malo čudno da se zadužujete za doprinose a radite kod drugog poslodavca.

 

Ukoliko je to slučaj, postoji mogućnost da se dug smanji, ali svakako morate provjeriti status tog obrta, ukoliko je zatvoren trebali bi imati "Rješenje o prestanku rada obrta"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, zatvoren je, kazem 7-8 mj nakon sto smo ga isle otvorit ona ga je zatvorila (ali opet mi nije jasno kako ga je ona zatvorila jer su mi rekli da je nemoguce da ga ona zatvori da to moze samo "vlasnik obrta" a ja ga nisam zatvorila) provjerila sam prije god dana to.

A rjesenje nemam nikakvo zapravo nemam ni jedan jedini dokument od icega jer ja sam isla sa njom kad me zamolila da to napravim ispotpisivala neznam ni ja sta sve ne u banci i tjt...drugo ja apsolutno nista nisam napravila do prije god dana kad sam isla provjerit dal je obrt zatvoren i jedino sto imam je od fine kome sve dugujem za sta...na usb-u...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija