Jump to content

Tužba i pobijanje darovnog ugovora


Ivst

Preporučene objave

Poštovani,

 

Moja majka je kao vlasnik 1/1 dvije nekretnine (stan i kuća s okućnicom) sa mnom sklopila darovni ugovor (sastavljen kod odvjetnika te potpisan i ovjeren kod javnog bilježnika) kojim meni daruje stan za cijelo i 1/3 idealnog dijela kuće s okućnicom. Ugovor sadrži klauzulu kojom darovani dio ulazi (računa se) u moj nasljedni dio. Također majka je ugovorom zadržala pravo doživotnog plodouživanja na stan i 1/3 darovane kuće s okućnicom. Za obe nekretnine postoji procjena vrijednosti ovlaštenog sudskog vještaka za procjenu nekretnina (ing. građevine). Po toj procjeni vrijednost stana i 1/3 druge nekretnine je manja (oko 20 000 EUR) od vrijednosti 2/3 kuće s okućnicom. Majka i ja smo se složili da te 2/3 ona daruje bratu. Majka osim mene i brata nema više potomaka. Još da napomenem kako je ugovor sastavljen nakon zajedničkog savjetovanja kod odvjetnika uz prisustvo mene i moje majke te potom ovjeren kod javnog bilježnika.

 

Kako ja i brat nismo u dobrim odnosima on mene optužuje da sam ja njemu iza leđa ukrao njegovo vlasništvo (stan) te želi protiv mene podići tužbu na sudu. Brat ima svoj stan na drugoj adresi u kojem živi.

Moje pitanje je da li moj brat ima bilo kakve osnove za podizanje bilo kakve tužbe odnosno za poništenje spomenutog darovnog ugovora.

 

Zahvaljujem se

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija