Jump to content

postupak izvlaštenja

VLASNICA

Preporučene objave

Molim za pravni savjet, dobila sam rješenje o izvlaštenju od strane Ureda državne uprave temeljeno na procjeni gređevinskog vještaka tj. tržišnoj vrijednosti nekretnine. Prilikom procjene procjenitelj nije uzeo u obzir troškove preseljenja, činjenicu da je nekretnina već 20 godina predviđena za izvlaštenje (nije dozvoljena gradnja,dogradnja,adaptacija i sl.). Dvije su procjene napravljene(u razmaku od godinu dana), rješenje su donijeli po zadnjoj nižoj procjeni. Uložila sam žalbu prije godinu dana na Ministarstvo, još uvijek nisam dobila odgovor. Moje pitanje je da li postupak izvlaštenja podržava nagodbu ili se strogo bazira na procjeni s kojom se ne slažem jel ja ne prodajem svojevoljno nekretninu već me se prisilno istjeruje s mizerijom od cijene?Drugo pitanje ako mi ministarstvo odbije žalbu koje su mi šanse za tužbu?

Dijeli na drugim stranicama

Moje pitanje je da li postupak izvlaštenja podržava nagodbu ili se strogo bazira na procjeni s kojom se ne slažem jel ja ne prodajem svojevoljno nekretninu već me se prisilno istjeruje s mizerijom od cijene?

Zakon o izvlaštenju i određivanje naknade

čl.11

Za izvlaštenu nekretninu vlasniku pripada naknada u visini tržišne vrijednosti nekretnine.

Drugo pitanje ako mi ministarstvo odbije žalbu koje su mi šanse za tužbu?

Onolike kolike su jake činjenice u tužbi kojima osporavate rješenje.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija