Jump to content

Nasljedstvo


AnRa

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me sljedeće: Da li se ima pravo naslijediti zemlju ako je situacija sljedeća; tata je bio oženjen prvom ženom i nisu imali djece,žena je umrla i ostala je zemlja na njoj a tata si nikad nije prebacio na sebe,i one se opet oženio i imao nas djecu,on je umro i ta zemlja i dalje nije riješena, moje pitanje je da li mi kao djeca možemo naslijediti tu zemlju? ( Prva žena više nema nikakvih nasljednika sa njene strane)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, zanima me sljedeće: Da li se ima pravo naslijediti zemlju ako je situacija sljedeća; tata je bio oženjen prvom ženom i nisu imali djece,žena je umrla i ostala je zemlja na njoj

Ako su roditelji njegove žene bili živi, naslijedio je pola on, pola roditelji. Ako nisu bili živi, naslijedio je sve.

 

a tata si nikad nije prebacio na sebe,

Čin stjecanja ostvaren je u trenutku smrti supruge.

 

i one se opet oženio i imao nas djecu,on je umro i ta zemlja i dalje nije riješena, moje pitanje je da li mi kao djeca možemo naslijediti tu zemlju?

 

Je li bila ostavinska rasprava iza očeve prve supruge i iza oca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za iza prve supruge nije odnosno meni nije poznato,a iza oca je,i ta parcela je pripala jednom od sinova tog oca,ali si taj sin nikad nije tu parcelu prepisao na sebe i ta parcela je i dalje ostala na imenu prema žene od oca, i u međuvremenu je taj sin umro(iza njega nema nasljednika),i da li bi tu parcelu imala sad pravo naslijediti sestra?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sestra nek pokrene ostavinski postupak iza umrlog brata,a konkretnu imovinu nek prijavi kao izvanknjižno vlasništvo, uz dokaz nek priloži pravni temelj izvanknjižnog stjecanja(rješenje o nasljeđivanju,darovni ugovor ili što je već).

Kad ishodite rješenje o nasljeđivanju,podnesite prijedlog za upis na način kako to određuje čl.41 st.1.Zakona o zemljišnim knjigama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija