Jump to content

Poziv za svjedočenje


anonimno

Preporučene objave

Dakle, prije 5 mjeseci sam prijavio dva prometna policajca zbog uzimanja mita. Drugi dan su me pozvali u postaju i uzeli mi iskaz (koji se podudarao s materijalnim dokazima). Inspektori koji su mi uzeli iskaz objasnili su mi da se radi o kaznenom djelu i da ću biti pozvan za svjedočenje. Preko ljeta su mi stigle tri obavijesti od pošte (za koje pretpostavljam da su pozivi), ali nisam bio u mjestu prebivališta tih mjesec i pol, tako da ih nisam uspio podići. Večeras dolazim kući s posla i susjeda mi kaže da me je policija danas tražila već tri puta.

Naravno, sad me je strah da ne bih još i ja morao platiti nekakvu kaznu za neodazivanje. Da li je to moguće? Hoće li policija više dolaziti, ili da se sam prijavim u PU? Žele li mi oni samo uručiti poziv, ili me i privesti? Možda ona dva policajca mene tuže za nešto...

Kao što vidite, nakon posjeta policije, najgore stvari mi se vrzmaju kroz glavu. Da sam znao da ću doživjeti takvu neugodnost nikad ne bih prijavio uzimanje mita (300kn) :cry:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste prijavili pol.službenike za uzimanje mita (bijednih 300 kn) zbog čega ti ljudi (dali je to istina da su uzeli mito?) mogu izgubiti posao, onda se odazovite na raspravu, a Sud će odlučiti. U svakom slučaju policija Vas traži da Vam uruči poziv. Ako Vas nekoliko puta ne budu mogli pronaći, raspisat će za Vama potragu (tjeralicu) pa ćete imati problema. Najbolje je da sami odete u pol. postaju i vidite zašto Vas traže. Prijavili ste predstavnike zakona za uzimanje mita i od toga ne možete pobjeći kao niti od Suda.

 

:bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Mislim da je mito uvijek mito i zato je dobro da je gospodin to prijavio.

Njemu su uzeli "bijednih" 300 kn, a nekome mogu i 30 000 kn...

Pohlepa se uvijek progresivno povećava. Neće oni izgubiti posao, ali mislim da je u redu da budi sankcionirani.

Nadam se da ste se već javili u policijsku stanicu i da je sve prošlo u redu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija