Jump to content

Blokada nerazvrstane ceste


Kandija

Preporučene objave

Godine 1984. postavljanjem infrastrukture između dva mjesta Artatore- Kandija formira se trasa koja ujedno postaje i cesta između ta dva mjesta. Ona se koristi od više korisnika i slobodna je svim građanima. Vlasnici zemljišta ne prijeće prolaze.

Nakon 12 godina jednu nekretninu kupuje treća osoba. Nekretnina je široka cca 7 m u dijelu kojim prolazi cesta. 4 godine novi vlasnik dozvoljava prolaz no 2010. godine zbog svađe sa svojim susjedom on stavlja ogradu preko ceste a time zabranjuje i prometovanje svima ostalim dosadašnjim korisnicima koje on propusti. Mještani su odmah reagirali i na zboru mještana i uz prisustvo gradskih predtavnika zatražili otvaranje ceste, no kako nakon dužeg vremena Grad nije reagirao dostavljeno im je i pitanje putem lokalnog radia, ali Grad i dalje ništa ne poduzima.

Napominjem da 1991. godine cesta ucrtana u prostorni plan Opine Cres Lošinj, sve dosadašnje prostorne planove Grada i sve njihove izmjene te da je i prošle godine i u posljednjim izmjenama i dopunama PP Grada ucrtana kao postojeća cesta.Registrirana je i u GIS podacima. Nalazi se i u registru nerazvrstanih cesta Grada Lošinja a i Gradsko vijeće je prošle godine potvrdilo da je to postojeća nerazvrstana cesta.

Na zahtjev poslan Gradu da se cesta odblokira odgovoreno je da vlasnik može staviti ogradu jer se tom cestom nije prometovalo na dan stupanja na snagu zakona o cestama 2011. godine.

Ta tvrdnja Grada nije točna jer se tom cestom neprekidno prometovalo, a na temelju neistinitih izjava nekih mještana Artatora da se tom cestom nikada nije vozilo Grad donosi takav zaključak. Izjave ostalih mještana kao i dokaze samog vlasnika parcele danog u Novom listu 2007. da se tom cetom 30 godina vozilo, da je to jedini put do Kandije i protupožarni put, Grad ne uvažava, već uvažava sadašnje njegove neistinite izjave da se tom cestom nikada nije vozilo .

Cesta je javmo dobro od prije 01.01.1997.godine. Trasom te ceste prolaze od 1983. godinei koridori vodoopskrbe, energetike i zračna linija telekomunikacija od naselja Artatore za naselje Kandija.

Da li su mještani u pravu kada traže od Grada deblokadu postojeće ceste koja je ucrtana i u Hrvatskoj osnovnoj karti, Topografskim kartama, Geoportalu označena kao ulica Kandija, Upisana u registru nerazvrstanih cesta Grada Mali Lošinj, u GIS-u, svim prostornim planovima do sada, kao i u UPU Kandija Artatore SN 3/85, kao i Županijskom prostornom planu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija