Jump to content

Bjanko zadužnica


Xamaxy

Preporučene objave

Poštovani,

 

mama mi je obavještena jučer od strane Adria Management Consulting firme da imaju dokument koji treba doći podići. Danas po dolasku saznaje da je riječ o bjanko zadužnici potpisanoj 23.7.2008. godine sa iznosom od 50.000kn. Vrlo vjerojatno kao sredstvo osiguranja nekog kredita i gospodična tamo je spominjala često kreditno-štednu zadrugu itd. bez da je pokazala ili rekla od kud joj i kako to sve.

Zašto je problem reči mi smo od XY to dobili i sad radimo ovo. To mi je sumnjivo.

Takav kredit je stvarno postojao i davno je otplacen bez ikakvih problema ili repova.

Dotična firma traži 185kn uplate da bi nam dali tu bjanko zadužnicu jer je nismo sami podignuli nakon otplate kredita.

Naravno, ako ne uplatimo 185kn riskiramo da se "netko", "bilo tko" i sličon, upiše na zadužnicu i ode podići novac i dovede nas u probleme.

 

Da li je ovo legalno i moguće ili je najobičnija prevara i ucjena?

Kako netko djeli tuđe dokumente da bi ih mogao netko drugi prodavati vlasniku?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

 

Da li je ovo legalno i moguće ili je najobičnija prevara i ucjena?

Kako netko djeli tuđe dokumente da bi ih mogao netko drugi prodavati vlasniku?

 

Unaprijed hvala.

 

Vjerojatno nije prevara, ali je najobičnija ucjena pokvarenog ljudskog smeća! Činjenica je da svatko mora brinuti o dokumentima i instrumentima osiguranja koja daje, ali trgovati s istima a bez osnove i još prijetiti mogućim posljedicama je dno dna! Kad bi netko i dao takvu zadužnicu na naplatu počinio bi kazneno djelo, ali bi vjerojatno zagorčao život i svojoj žrtvi! Vjerojatno se radi samo o plašenju, čemu u prilog govori i "mali" iznos koji potražuju za otkup zadužnice tako da ljudi u velikom broju pristanu na taj aranžman! Bez obzira kakvu vi odluku donijeli, ja bih na vašem mjestu sve prijavio policiji sa pripadajućom dokumentacijom pa da ucjenjivači imaju barem hrpu neugodnosti, a vjerojatno nećete biti jedini prijavitelj! Nedugo je taj slučaj bio na televiziji u emisiji "provjereno" ili "potrošački kod" nisam siguran ali malo progooglajte!:psuje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Dobar dan, trebao bi jedan savjet;

 

prije godinu dana potpisao sam jedan ugovor o poslovnoj suradnji sa jednom firmom na 2 godine ( vrijednost ugovora 800.000 kn ) te sam im morao ovjeriti zadužnicu na milion kuna, obzirom da su mi dali robu bez avansnog plaćanja ponudio sam im samoinicijativno jos jednu zadužnicu od svoje druge firme koja se nigdje ne spominje u ugovoru.

 

Nakon 10 mj raskinuli smo ugovor te su mi blokirali račun sa 800.000 kn jer po ugovoru su imali pravo tražiti penale za preostale mjesece koje nismo surađivali sto je po meni ipak puno manji iznos.

 

Uglavnom kako se nisu u potpunosti naplatili sad se prijete da ce mi blokirati i ovu drugu firmu koja se nigdje ne spominje u ugovoru a imaju moju zadužnicu isto na milion kuna pa me zanima kako i na koji način mogu poništiti tu zadužnicu.

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija