Jump to content

Rok za pokretanje ustavne tužbe


jmarovi5

Preporučene objave

Sory. Pisao sam prethodni tekst ishitreno. Ustanovio sam da sam u dijelu Ustavnog suda Pogriješio stoga mijenjam pitanje.

 

U listopadu 2014.god. podnosim ustavnu tužbu protiv rješenja Županijskog suda i Vrhovnog suda. Navodeći sve nepravilnosti, odugovlačenje u postupku, ustavnost članaka 186.a. i 354.st.2.t14. ZPP-a. U biti tužbu sam pokrenuo paralelno sa Revizijom na Vrhovnom sudu. Stoga mi je Ustavni sud poslao dopis u kojem piše: podnijeli ste ustavnu tužbu u povodu presude Županijskog suda, smatrajući da su tom odlukom povrijeđeni članci 14.st.2, 26. i 29 st.1 ustava. Postupak se stavlja u mirovanje a nakon potvrde revizije mogu zatražiti nastavak postupka pred Ustavnim sudom.

N sad dobivam rješenje, da se ne prihvaća prijedlog pokretanja postupka za ocjenu ustavnosti.

Sud se poziva ne jedno drugo rješenje U-I54269/2009, daje razna objašnjenja, citira tekst članka 186.a. iz 2008.god. iako se ja pozivam na stari tekst iz 2004.god. (koji je po meni neustavan), kao i korištenje članka 354.st.2.t14. ZPP-a kojeg se odjednom sa trogodišnjim zakašnjenjem koristi za postupak koji je pred sudom već 10 godina. Znači retroaktivno.

Ustavni sud se ni u jednom trenutku nije izjasnio o mojim ostalim primjedbama, o tijeku postupka, zavlačenju postupka, neustavnosti u tom smislu.

 

Tko je ovdje lud? Ja sam pokrenuo ustavnu tužbu a ne postupak ocjene ustavnosti.

Što da radim?

Na evropski sud za ljudska prava?

Dali sam iscrpio sve pravne mogućnosti RH?

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Ako je donesena odluka o reviziji , tada u roku od 30 dana možete podnijeti ustavnu tužbu. U tražilici imate uputstvo i primjere na koje povrede ustavnog prava pazi Ustavni sud .

 

Kada tužite RH tada najprije se morate obratiti DO i pokušati spor riješiti mirnim putem (Čl. 186.ZPP-a)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Lijepo rečeno.

Tužbu sam pokrenuo 15.01.2004.god. a čl.186.a ZPP-a je stupio na snagu 1.12.2003.god.

DORH se žalio i tražio odbačaj tužbe radi neispunjavanja čl.186.a. ali je sud nastavio sa ročištima. Predmet je 2007.g. bio i na Vrhovnom sudu.

Na temelju izmjena čl.186.a. i čl. 354 st.2.t.14. koji je stupio na snagu, tek 2015.god mi je tužba odbačena, radi neispunjenja predsudske mirne nagodbe.

Tvrdim da čl.186.a. 2004.god. nije bio u skladu sa Ustavo. Ono što se sa njime naknadno nakon 2008.god. događalo i konačno 2012.god. trebalo bi u postojećem „tekućem“ sudskom postupku biti nebitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija