Jump to content

sumljiv obračun plaće


DADOvrana

Preporučene objave

Pozdrav dali neto ima neki savijet,naime placa mi je manja nego za prosli mjesec za nekih 200kn.a po mom je trebala bit veca jer sam imao nekih 80 sati po vecem kofecijentu nego u proslom mjesecu i plus tog prosli mjesec su nam dali navodno gerskom 200 kn.maje pa su rekli da ce to nadoknadit na ovoj placi ali cini mi se od tog nista i u siječnju sam bio na godišnjem 10-ak dana da bih na kraju u konačnici ova placa bila manja nego prosla.....platne liste dobivamo redovito ali na njima dosta tog ne pišenpr.ne piše minimalna bruto plaća,ne piše bod,također se obračunava po radnim operacijama kofecijent od 1,20 do 1,90 ali na kraju u platnoj listi samo piše redovan rad npr.170 sati 3200 kn.....dali imam pravo traziti detaljan izracun place....plaća mi je sumljiva već nekih 10-ak mjeseci a šefovi se prave mutavi.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imate pravo tražiti od poslodavca, ali možete i sami potražiti nekog knjigovođu da vam iz isplatne liste izračuna koje se stavke na što odnose, ako poslodavac odbije. Ono što se ne vidi u isplatnoj listi, trebalo bi se vidjeti u nekoj odluci poslodavca ili pravilniku o plaćama, na koji se način obračunava bod i što znači koji koeficijent.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija